Kierrätyskeskus_matkaoppaat_sanakirjat_kuva_pixabay

Matkaopas ja sanakirja, luotettavat reissukaverit

Mikäpä olisi rentouttavampaa, ja toisaalta kutkuttavampaa, kuin matkaoppaan selaaminen? Tuonne voi matkustaa, tuolla voisi käydä… Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksella on nyt matkaoppaiden ja sanakirjojen teemakuukausi verkkokaupassa ja myymälöissä. Poimimme esimerkkejä tarjonnasta.

Artikkeli on toteutettu yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

 

mondo_peking

 

Matkatarinoita ja täsmäoppaita

Hyvä matkaopas tarjoaa ajatonta tietoa matkakohteen historiasta, kulttuurista ja perusnähtävyyksistä. Tällainen tieto ei vanhene nopeasti; verkosta voi vielä tarkistaa esimerkiksi matkakohteen uusimmat majoitus- ja ravintolavinkit.

Mondon matkaoppaita on kehuttu erityisesti niiden tarinallisuudesta. Perusfaktojen lisäksi oppaissa on kertomuksia, jotka havainnollistavat matkakohteen erityispiirteitä ja tarjoavat hauskoja anekdootteja. Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa on tällä hetkellä myynnissä muun muassa Pekingin Mondo-opas, Thaimaan-oppaita on jopa useampia. 

 

lonely_planet_argentiina

Lonely Planet -oppaat ovat etenkin reppureissaajien suosiossa.. Suunnitteletko matkaa Argentiinaan tai vaikkapa Dubliniin

Matkaoppaita löytyy myös esimerkiksi Ruotsiin, Keniaan ja Lontooseen matkustaville. 

mähkä_ihanasti_hukassa

 

Vinkkejä seikkailijalle

Moni on kiinnostunut myös matkakertomuksista ja yleisesti matkustamiseen liittyvistä teoksista. 

Merja Mähkän Ihanasti hukassa – ja miten sieltä pääsee pois on muistelma maailmanympärysmatkasta. Mähkä kiersi puolessatoista vuodessa 35 maata. Millaista on elämä unelmien reppumatkalla?

Mondo on julkaissut myös Vastuullisen matkailijan käsikirjan.  Madventures – kansainvälisen seikkailijan opas on kulttiteos, joka viihdyttää sitäkin, joka viihtyy paremmin kotisohvalla kuin rinkka selässä. 

 

kiihtelysvaaran_sanakirja

 

Englannin ja kiihtelysvaaran kieltä

Painettu sanakirja on pitänyt pintansa digitaalisina aikoinakin. Sen akku ei hyydy matkakohteessa, ja toisaalta myös opiskelijat käyttävät sanakirjoja edelleen.

Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta löytyy hyvin muun muassa englannin kielen sanakirjoja, esimerkiksi tämä. Lapsia voi kannustaa uuden kielen pariin Opi englantia Akun ja Mikin kanssa -sanakirjalla. 

Erikoisuuksista mainittakoon Kiihtelysvaaran murteen sanakirja, keräilykappale ja moniosainen sarja vuosikymmenten takaa. 

Usein erikoissanakirjat ovat hyvin edullisia. Kannattaa käydä kurkkaamassa omassa Kierrätyskeskuksessa. Esimerkiksi Espoon Nihtisillan myymälässä on ollut myynnissä veneilynharrastajan Merisanakirja eurolla.

 

 

Kirjat kiertoon

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kirjateema vaihtuu kuukausittain. Kuukauden teema on nostettu esiin Kierrätyskeskuksen verkkosivuilla ja -kaupassa, myymälöissä teemakirjat löytyvät kassojen lähistöltä.

Huhtikuun kirjateema on romaanit, runot, mietelmät ja kaunokirjallisuus. Teoksia voi lahjoittaa suoraan Kierrätyskeskuksen myymälöihin. Myös sanakirjoja ja matkaoppaita voi lahjoittaa edelleen.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.
Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan


 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: kirjankansikuvat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, muut kuvat Pixabay
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

Anna vinkki kirjasta, joka nostattaa matkakuumetta!

1 comment

  1. Outi Hongisto

    Lapsille suunnattu (osittain fiktiivinen) matkakirja, jonka avulla voi oppia englantia; Sara matkalla Kaliforniassa, kustantaja Myllylahti. Kirjaan on tulossa toinen osa huhtikuussa; Sara matkalla Dubaissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.