martin_widmark_polkupyoran_arvoitus

Martin Widmark: Polkupyörän arvoitus

Viikon äänikirjamme on lasten uutuusdekkari, Martin Widmarkin nokkela Polkupyörän arvoitus. Tutustu teokseen ja kuuntele sen alku! Kirja on saatavana myös painettuna sekä e-kirjana.

 

Ruotsalainen Martin Widmark on tällä hetkellä Ruotsin tunnetuimpia lastenkirjailijoita. Palkittu kirjailija on siviiliammatiltaan ruotsin opettaja ja työskentelee maahanmuuttajalapsien parissa. Widmark on julkaissut useita lasten- ja nuortenkirjoja. Suosittuja Lasse-Maijan etsivätoimistosta kertovia teoksia on julkaistu myös suomeksi.

Polkupyörän arvoitus -teoksessa järjestetään pyöräilykilpailu, jonka päävoitto on 1 000 euroa. Lasse on päättänyt ottaa osaa, ja hän on harjoitellut Maijan johdolla koko talven ja kevään. Voittorahoilla on tarkoitus hankkia uusia varusteita etsivätoimistoon. Kilpailun aikana tapahtuu kuitenkin kummia. Pelaako joku osanottajista kieroa peliä? Onneksi tuttu etsiväkaksikko on tapahtumien ytimessä!

Kaikki Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarjan teokset ovat hauskoja ja nopealukuisia. Ne sopivat ääneen luettaviksi, mutta myös jo lukemaan oppineet viihtyvät hauskojen ja hieman jännittävienkin teosten parissa; kirjojen ikäsuositus on 5+ vuotta.

Sinisen linnan kirjasto -blogissa on tutustuttu Polkupyörän arvoitus -teokseen. Bloggari toteaa blogikirjoituksensa kommenteissa, että ”nämä kirjat ovat kyllä iskeneet alakouluikäisten lukuhermoon”. Itse hän on hieman kummastellut teoksen odotuksenmukaisuutta, mutta toisaalta kiittää muun muassa kuvitusta: ”Helena Willisin kuvitus toimii hyvin ja pääsee tosiaan oikeuksiinsa väreissä. Hahmojen lievä karikatyyrimaisuus ja rosoisuus varmasti vetoaa lapsilukijoihin ja erityisesti poikiin, jotka saattaisivat antaa pakit ”liian kauniille” kuvitukselle.”

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

Martin Widmarkin teos Polkupyörän arvoitus (LasseMajas detektivbyrå: Cykelmysteriet, Tammi 2016, suom. Outi Menna, kuvitus Helen Willis / graafinen suunnittelu Riikka Turkulainen) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja äänikirjana.

Äänikirjan pituus on 42 min, ja lukija on Markus Bäckman. Äänikirjan hinta on 13,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

Myös s-kirjan hinta on 13,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksettaÄäni- ja e-kirjoja voi ostaa myös lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 16,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täälläLukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.