kirjalliset vinkit marraskuu 2015

Marraskuun menovinkit: kirjoittamista ja kirjallisuustapahtumia

Marraskuu tarjoaa mahdollisuuden osallistua kirjoitus- tai lukuhaasteeseen, monta kirjatapahtumaa ja kiinnostavia uutuuskirjojakin! Katso kuukauden kirjalliset vinkit ja kerro kommenttikentässä omassa.

 

nanowrimo

NaNoWriMo kutsuu kirjoittamaan

 

Marraskuu on jo vuosien ajan ollut kansainvälinen NaNoWriMo- eli National (nykyisin pikemminkin international) Novel Writing Month. Kuukauden ideana on kirjoittaa mahdollisimman paljon, virallinen tavoite on 50 000 sanaa. Kirjoittaa voi vaikka pöytälaatikkoon, mutta moni kirjoituskuukauden osallistuja jakaa kokemuksiaan ja kirjoituksiaan muiden kanssa. Suomen NaNoWriMon sivut löytyvät täältä.  Wikipedia antaa yleistietoa kirjoitustapahtumasta.

Lukijat voivat osallistua marraskuun lukuhaasteeseen ja lukea 30 sivua päivässä. Tempauksen järjestäjänä on tänäkin vuonna Karo Hämäläinen, ja kirjakokemuksista keskustellaan tapahtuman Facebook-sivulla.

 

littfest

 

Kirjatapahtumia ympäri Suomen

 

Jyväskylän seudulla liikkuvat voivat käydä vielä ensi viikon ajan, 6.11.2015 saakka, 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttelyssä yliopiston kirjastolla. Sieltä näyttely jatkaa matkaa Turun kaupunginkirjastoon.

Vaasassa järjestetään Vaasa Littfest -kirjallisuusfestivaali 5.-7.11.2015. Tapahtuma on kaksikielinen ja ilmainen. Esiintyjinä on kirjailijoita, runoilijoita ja blogisteja. Festivaalin teema on ”Eläin ja ihminen”, ja eräs kutsuvieraista onkin suomenlapinkoira Zafira, joka on yksi Palosaaren kirjastossa työskennelleistä lukukoirista.

Kuopion Kirjakantti-tapahtuma on loppukuusta, 20.-22.11.2015.Teemalla ”Sanarkiaa” pohditaan, miten kirjallisuus muuttaa maailmaa. Tapahtuman avajaisissa julkistetaan Kuopion kaupungin Savonia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat vuodelle 2016. Muutoin ohjelmassa on muun muassa kirjailijoiden Kirjapainia sekä lasten oma Kirjakantti.

Oman paikkakunnan kirjalliset menovinkit kirjastojen kirjailijavierailuista ja käsityöpiireistä suurempiin kirjallisuustapahtumiin löytyvät kätevästi Kirjan vuosi 2015 -sivuston tapahtumakalenterista.

 

saramatkallakaliforniassa

Uutuuskirjoissa reissataan

 

Juuri ilmestynyt Outi Hongiston kirjoittama ja Terese Bastin kuvittama Sara matkalla Kaliforniassa (Myllylahti 2015) kertoo lomamatkasta lapsen silmin ja opettaa hieman englantiakin. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Syksyn 2015 lasten- ja nuortenkirjojen koontijutussa vinkkasimme Leena Kotilan teoksesta Lauran kevät (Nordbooks 2015). Siinä balettitanssija, Asperger-tyttö Laura, on palannut Australian-matkalta ja potee hienoista Sydney-ikävää. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Suosikkikokki ja -ravintoloitsija Richard McCormickin uusi ruokakirja Richard McCormick’s Barcelona (Tammi 2015) ilmestyy loppukuusta ja vie nimensä mukaisesti makumatkalle Barcelonaan. McCormickin matkakirjat esittelevät kulloisenkin kohteen ruokakulttuuria ja ne on suunniteltu niin, että kirjoista saa vinkkejä viikonloppumatkalla. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot ja tapahtumajärjestäjät
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Artikkelissa olevat linkit vievät Lukulampun verkkokirjakauppaan, joka on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Outi Hongiston teoksen on julkaissut Myllylahti-kustantamo, jonka toimitusjohtaja Lassi Junkkarinen on myös Lukulampun osaomistaja.

 

Mitä kirjaa tai kirjatapahtumaa odotat tässä kuussa? Kerro oma vinkkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.