Kuvapohja_800_415_elavienkirjoihin

Marko Kilpi: Elävien kirjoihin

Viikon kirja on Marko Kilven dekkari Elävien kirjoihin. Kirja on ilmestynyt vuonna 2011 ja Aku Louhimiehen ohjaama kirjaan perustuvan elokuvan 8-pallo ilmestyi vuonna 2013. Tänä vuonna kirjan elokuvaoikeudet on myyty Hollywoodiin.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Hollywood-oikeudet ostettu

 

Helsingin Sanomat uutisoi 12.5.2015 kirjan elokuvaoikeuksista:

Yhdysvaltalainen elokuvatuotantoyhtiö Tapestry Films on ostanut oikeudet suomalaisdekkaristi Marko Kilven romaaniin Elävien kirjoihin. Vuonna 2011 ilmestynyt Elävien kirjoihin Kilven kolmas romaani. Kilven mukaan sopimusta on työstetty jo parin vuoden ajan. ”Tie tähän lopputulokseen on ollut mutkainen ja kuoppainen, mutta perillä ollaan”, hän sanoo. ”Paljon se on Louhimiehen ansiota.”

Louhimiehen ohjaama suomalaiselokuva keräsi hyviä kritiikkejä. Film-O-Holic kehuu elokuvaa näin:

Louhimiehen kahdeksannessa pitkässä elokuvassa, 8-pallo, palaset ovat loksahtaneet paikoilleen. Hajanaisuuden särmät ovat hioutuneet muotopuhtaaksi kokonaisuudeksi, jossa estetiikka ja tematiikka ovat yhtä. 8-pallo on Louhimiehen tähänastisen uran paras elokuva ja yksi vaikuttavimmista kotimaisista rikollisen maailman kuvauksista.

 

Kirjasta sanottua

 

Kilven romaanista pelkistyy ajatus, että pahin uhka ihmiselle on ulkopuoliseksi jääminen. Kun ulkopuolisuus kivettyy yksinäisyydeksi, selviytymiskeinot ovat niukat. – Savon Sanomat

Elävien kirjoissa on Marko Kilven kolmas romaani. Edellisessä hän kirjoitti nuorten pahoinvoinnista, nyt hän kantaa huolta perheväkivallasta. Lievästä pateettisuudesta huolimatta nämä Kilven pohdinnat saattavat muodostua hänelle hyväksi tavaramerkiksi. – Yle

Pike on minusta tällä kertaa puhuttelevin hahmo. Todella toivoin, että hän ja Aleksi voisivat selviytyä. Mietin lukiessani sitäkin, miksi vankilassa ei Piken kaltaisille ja miksei muillekin ihan konkreettisesti opeteta esimerkiksi kotitaloustaitoja, ruoanlaittoa ym. Ainakin tämän romaanin valossa elämänhallinta on vankilavuosien ja sitä edeltäneitten vauhtiaikojen jälkeen totaalisen hukassa ja apua tarvittaisiin. Tällainen dekkareihin ujutettu yhteiskuntakritiikki muuten puree parhaiten. Ei osoitella ja saarnata vaan saadaan lukija itse ajattelemaan! – Kirsin kirjanurkka -blogi

Tämä ei ole hyvän mielen kirja, mutta jättää silti lämpimän olon. Kilpi raottaa tarinassaan sen maailman ovea, jonka mielellään pitäisi suljettuna, mutta jonka olemassaoloa ei voi kieltää. Kirja kertoo pahuudesta, mutta ei välttämättä hyvistä ja pahoista ihmisistä, enemmänkin uhreista. Pahoja asioita tapahtuu, mutta kuten kirjan nimikin lupaa, joillakin on voimaa jäädä elävien kirjoihinkin. Sen takia uskallan suositella tätä myös niille, jotka normaalisti jättävät dekkarit väliin. – Amman lukuhetki -blogi

 

Tutustu kirjailijaan

 

Marko Kilven esittely Gummeruksen sivuilla
Marko Kilven tuotantoa Lukulampun kaupassa ja Elisa Kirjassa
Marko Kilven kotisivut
Marko Kilpi Facebookissa
Lue Lukulampun artikkeli: Mitä luet, Marko Kilpi?

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Painettuna tai e-kirjana

 

Elävien kirjoihin on saatavana painettuna kirjana, äänikirjana ja e-kirjana.

Painettu teos Lukulampun kaupassa 9,80 €. Toimitus on ilmainen, ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Tutustu ja osta painettu kirja täällä. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

Kari Ketosen lukemana äänikirjana kirjan saa Elisa Kirjasta hintaan 8,90 €, kun kirjan ostaa 20.5.2015 mennessä. Tämän jälkeen kirjan hinta on 17,50 €.  Tutustu ja osta äänikirja täällä; Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan lukunäytteen.

Elävien kirjoihin on ilmestynyt myös e-kirjana ja maksaa Elisa Kirjalla 6,90 €, kun kirjan ostaa 20.5.2015 mennessä. Tämän jälkeen kirjan hinta on 9,50 €. Myös e-kirjoja voi antaa lahjaksi. Tutustu ja osta täällä; Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan lukunäytteen.  Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.