marjut_hjelt_loitsujen_kirja

Marjut Hjelt (toim.): Loitsujen kirja

Viikon kirjamme on Marjut Hjeltin toimittama Loitsujen kirja. Se vie maagiseen aikaan, jolloin enteiden tarkkaileminen ja loitsiminen kuuluivat suomalaisen kansan arkeen. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna.

 

Marjut Hjelt on palkittu tietokirjailija, joka on julkaissut kirjoja erityisesti kansanuskon, tarinaperinteen ja kulttuurihistorian aloilta.

Loitsujen kirjasta selviää, miten erottamaton osa tavallisen ihmisen elämää ja arkea loitsut ennen vanhaan olivat. Aihepiireittäin jaoteltu kirja kertoo, mihin ja miten loitsuja käytettiin. Teos kertoo myös, miten suomalaiset velhot, noidat, parantajat ja muut loitsimisen ammattilaiset kerskailivat voimillaan.

Teosta ja suomalaista loitsuperinnettä on esitelty Ylen sivuilla. Ote artikkelista: ”Erilaiset haltijat, vainajat ja jumalat olivat elävää, konkreettista todellisuutta. Loitsuja on laulettu muun muassa ylijumala Ukolle, metsän kuninkaalle Tapiolle ja hänen puolisolleen Mielikille sekä veden kuninkaalle Ahdille ja tämän puolisolle Vellamolle. Heidän puoleensa käännyttiin, kun haluttiin nauttia metsän ja vesistöjen antimista.” Nykypäivänä esimerkiksi Harry Potterit ovat elvyttäneet kiinnostusta loitsuja kohtaan, joskaan ei suomalaisia perinteisiä loitsuja kohtaan. Lue koko artikkeli.

Lue kustantajan, SKS:n, tiedote teoksesta Loitsujen kirja.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Marjut Hjeltin Loitsujen kirja (SKS 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 18,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 23,10 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.