Kuvapohja_800_415_Onneli_ja_Anneli

Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talo

Tällä viikolla vietetään lukutaitoviikkoa. Lasten lukutaito kehittyy parhaiten, kun he joko lukevat itse tai heille luetaan kirjoja. Myös äänikirja on mainio tapa antaa lapselle elämyksiä kirjojen ja tarinoiden maailmasta. Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -kirjat ovat suomalaisen lastenkirjallisuuden klassikoita.

 

Seikkailua orpotyttöjen hengessä

 

Onneli ja Anneli muuttavat kahdestaan ihan omaan, kahdelle pikkutytölle suunniteltuun taloon. Kumpikaan tytöistä ei ole oikeasti orpo, mutta tarinassa on samaa henkeä kuin perinteisessä lastenkirjojen orpousteemassa. Kummankin tytön vanhemmat ovat eri syistä johtuen tytöille etäisiä, joten ystävyksillä on paljon aikaa seikkailla omin päin.

Onnelin ja Annelin talo on säilyttänyt tenhonsa vuosikymmenestä toiseen: kirjassa on paljon ihanaa ja suloista, mutta se ei ole imelä tai makeileva. Ystävyyden kuvauksen lisäksi salapoliisintyö on tarinassa tärkeässä roolissa.

 

Elokuvasovitus sopii pienillekin

 

Saara Cantellin ohjaama Onnelin ja Annelin talo sai ensi-iltansa vuonna 2014. Herttainen koko perheen elokuva sopii pienillekin lapsille. Tämän vuoden lokakuussa elokuvissa nähdään jatko-osa, Onnelin ja Annelin talvi. Katso elokuvan traileri:

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin talo (WSOY 1966) on ilmestynyt painettuna, e-kirjana sekä äänikirjana.

Äänikirjan lukija on Annu Valonen, kirjan hinta on Elisa Kirjassa 11,90 €. Tutustu teokseen täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan lukunäytteen.

Kirja on saatavana myös Elisa Kirjan e-kirjana hintaan 11,90 €. Tutustu täällä: lue samalla kirjan alku.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Esittelemme joka viikko Viikon äänikirjan Elisa Kirjasta: poimintoja niin  uutuuksista kuin klassikoistakin.  Viikon kirja -artikkelisarjamme, jossa esitellään ajankohtaisia, sekä painettuna että e-kirjana saatavia, teoksia löydät täältä. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.