maresi

Maria Turtschaninoff: Maresi

Viikon äänikirjamme on Maria Turtschaninoffin Maresi, punaisen luostarin kronikoita ,vuoden 2014 Finlandia Junior -voittaja, joka on nyt ilmestynyt myös äänikirjana. Teos on saatavana myös e-kirjana ja painettuna. Kuuntele äänikirjan alku ilmaiseksi.

”Olen Maresi Enrentytär ja kirjoitan tätä muistiin Luostarimme kolmannenkymmenennentoisen Äidin yhdeksäntenätoista virkavuonna. Neljä vuotta olen viettänyt Punaisessa luostarissa, ja näitten vuosien kuluessa olen lukenut kaikki vanhat kirjoitukset Luostarin historiasta. Sisar O sanoo, että kertomukseni liitetään muiden kirjoitusten joukkoon. Se tuntuu kummalliselta. Minähän olen vain noviisi, en luostariäiti, en taidoistaan tunnettu sisar. Mutta sisar O pitää tärkeänä, että juuri minä kirjoitan muistiin mitä tapahtui. Minä olin paikalla. Toisen käden tietoihin ei ole luottamista.” (kirjan alku)

Maria Turtschaninoff on suomenruotsalainen fantasiakirjailija ja toimittaja. Hänet tunnetaan taidokkaasta kielestä ja kirjoista, joissa on sanomaa.

Maresi kertoo Punaisesta luostarista, naisten ja tyttöjen omasta paikasta, jossa kaikki saavat olla omia itsejään. Eräänä päivänä luostariin saapuu nuori ja pelästynyt Jai, joka pakenee isänsä raivoa. Käynnistyy tapahtumasarja, jossa luostarin asukkaat joutuvat taistelemaan itsemääräämisoikeudestaan. Maresi onkin kannanotto itsensä löytämisestä ja puolustamisesta.

”Nuortenkirjaksi tarinassa on tosi rankkoja tapahtumia, mutta myös lohdullisen lujaa ja vankkumatonta ystävyyttä ja huolenpitoa”, arvioi Savon Sanomat. Lue koko arvio.  Lukukeskuksen Lukufiilis pitää teosta rankoista aiheista ja tapahtumista huolimatta nopealukuisena ja koukuttavana. Ote arviosta: ”Kirja käsittelee ajankohtaisia ja vakavia aiheita, kuten sukupuolten välistä tasa-arvoa, kuolemaa ja pelkojen voittamista, mutta synkähköt ja vaikeat aiheet on taitavasti solmittu kevyeen tarinaan ilman, että ne tuntuvat liian vaikeilta käsitellä.” Lue koko arvio.

Maria Turtschaninoff sai teoksestaan vuoden 2014 Finlandia Junior -palkinnon.

Tutustu Turtschaninoffin esittelyyn Wikipediassa ja kirjailijan kotisivuilla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Maria Turtschaninoffin Maresi, punaisen luostarin kronikoita (Maresi. Krönikor från Röda klostret, Tammi, käsikirjoituksesta suomentanut Marja Kyrö) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 6,90 € 31.10.2018 saakka. Kirjan pituus on 5 t 12 min, lukija on Anni Kajos. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 6,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 4,90 € 31.10.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painettu teos on saatavana suomeksi, ruotsiksi ja myös selkoruotsilla. Tutustu eri vaihtoehtoihin Lukulampun kaupassa. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.