mari_manninen_yhden_lapsen_kansa

Mari Manninen: Yhden lapsen kansa

Viikon äänikirjamme on vuoden 2016 Tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja, Mari Mannisen Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret. Teos kertoo Kiinan yhden lapsen politiikasta yhteiskunnan ja yksilön näkökulmasta. Kirja on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta.

Mari Manninen on Kiinassa asuva toimittaja. Reportaasikirjassaan hän kertoo, millaisia seurauksia olisi vuosien 19709-2015 lailla, jonka mukaan perheissä sai pääsääntöisesti olla vain yksi lapsi. Kirjan esittelyssä todetaan, että lain tarkoitus oli hyvä mutta seuraukset vaikeat: ”Tätä nykyä Kiinassa on paljon yksinäisiä ja hemmoteltuja lapsia, mutta myös suurin odotuksin stressattuja ainokaisia. Kiinalaiset naiset tuntevat pakkoabortit, sterilisaation ja salasynnytykset.”

Yhden lapsen kansa -teosta käsitellään muun muassa Amnestyn sivuilla. Lapsilukua rajoittava laki on aiheuttanut paljon inhimillistä kärsimystä, eivätkä edes sen hyvät puolet ole niin hyviä kuin Kiinan hallitus on julkisuudessa antanut ymmärtää. Naisten koulutustaso on kuitenkin noussut, samoin nuorten naisten itsetunto ja käsitys omasta asemasta. Mari Manninen pohtii Amnestyn haastattelussa:

”Nuoret naiset saattavat tiedostaa hirveästi asioita, jotka ovat väärin. Esimerkiksi sen, että miksi heidän pitää leikkiä miehen vieressä ole­vansa tyhmempiä, jotta mies kokisi itsensä fik­summaksi? Tai että miksi asuntoa ostaessa pa­pereihin laitetaan vain miehen nimi hänen per­heensä kasvojen säilyttämiseksi?”

Lue koko haastattelu.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

Mari Mannisen Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (Atena 2016) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 6 h 8 min, lukija on Pinja Flink. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 24,50 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. Sekä ääni- että e-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 26,10 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.