On ilo juoda teetä kanssasi

Mamen Sánchez: On ilo juoda teetä kanssasi

Konstaapeli Manchegon toimisto ei ollut mikään varsinainen toimisto vaan pikemminkin avokonttori, joka oli jaettu neliskulmaisiksi työpisteiksi kevyillä mutta käytännöllisillä kipsiseinäkkeillä, joihin kukin sai vapaasti koota oman kollaasinsa lehtileikkeitä, valokuvia, kiireellisiä viestejä, joulukortteja, tutkintapöytäkirjoja ja kotiinkuljetusravintoloiden puhelinnumeroita. Tila muistutti aika lailla tavaratalon ylhäältä avoimia, äänieristeettömiä sovituskoppeja, joissa joutuu kuuntelemaan liian kireissä housuissa pullottavien naisvartaloiden tahditonta vertailua erilaisiin hedelmiin ja makkaroihin. Erona oli vain se, että Manchegon toimistossa setvittiin esteettisten katastrofien sijaan väkivaltaa ja pahoinpitelyjä, aseellisia ryöstöjä, kassanhoitajien kolkkauksia ja katutappeluita. ”Rikosilmoituksen”, ”syytteen”, ”oikeudenkäynnin” ja ”vankeusrangaistuksen” kaltaiset termit hyppelivät työpisteestä toiseen kuin kirput nuhjuisella patjalla.

 

Moni kaipaa kesäksi dekkaria ja toisaalta kirjaa, joka saa hyvälle mielelle. Viikon kirjamme, Mamen Sánchezin romaani On ilo juoda teetä kanssasi, on molempia. Mukavalla tavalla vanhanaikainen uutuuskirja kertoo kirjallisuuslehden lopettamispäätöksen seurauksista lämminhenkisellä ja humoristisella tavalla, ja siinä on myös viittauksia kirjallisuuden klassikkoteoksiin. Kirjakuume-blogissa tarinaa on luonnehdittu vauhdikkaaksi ja kirjaa toisaalta oivalliseksi riippumattolukemiseksi. On ilo juoda teetä kanssasi on saatavana sekä pehmeäkantisena painettuna kirjana että e-kirjana.

 

Espanjan suosikkikirjailijan uutuus

 

Hyvän mielen seikkailu vie lukijan Espanjaan, jossa komisario Manchego saa tutkittavakseen Atticus Craftsmanin katoamiseen liittyvän tapauksen.

Madridissa toimiva Librarte-kirjallisuuslehti päätetään lakkauttaa, ja henkilökunnan irtisanominen ja toimiston sulkeminen jäävät nuoren Atticus Craftsmanin vastuulle. Mutta lehden hurmaavat työntekijät Berta, Soleá, María, Asunción ja Gabriela eivät niin vaan lakkauttamiseen suostu. Persoonalliset naiset keittävät kokoon suunnitelman työpaikkansa pelastamiseksi. Ja minkälaisen suunnitelman! Ainakin siihen liittyvät kuuma Granada, espanjalaiset kitarat sekä runoilija Federico García Lorca. Vai liittyvätkö sittenkään? Ja mitä tekemistä Atticus Craftsmanin katoamisella on tämän kaiken kanssa?

Kirjan kirjoittaja, Mamen Sánchez, on Espanjan suosituimpia kirjailijoita. Hän on on työskennellyt toimittajana ja kirjoittanut lastenkirjoja ja kolme muuta romaania nyt suomennetun On ilo juoda teetä kanssasi -teoksen lisäksi. Tutustu kirjailijaan hänen suomalaisen kustantajansa, Bazarin, kirjailijaesittelyssä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Painettuna tai e-kirjana

 

Mamen Sánchezin romaani On ilo juoda teetä kanssasi (La felicidad es un té contigo, Bazar 2o15, suom. Satu Ekman) on saatavana sekä painettuna että e-kirjana.

Painettu, pehmeäkantinen teos maksaa 16,10 € Lukulampun kaupassa. Toimitus on ilmainen, ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

On ilo juoda teetä kanssasi maksaa e-kirjana Elisa Kirjassa 12,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan lukunäytteen. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.