maja_lunde_mehiläisten_historia

Maja Lunde: Mehiläisten historia

Viikon kirjamme on Maja Lunden romaani Mehiläisten historia. Se kertoo kolme eri ajassa ja paikassa kertovaa tarinaa. Kaikkien keskiössä ovat mehiläiset. Norjalaiset kirjakauppiaat valitsivat teoksen vuonna 2015 vuoden parhaaksi kaunokirjalliseksi teokseksi. Kirja on saatavana painettuna ja e-kirjana.

 

Maja Lunden Mehiläisten historia -romaanin yksi tarina sijoittuu Englantiin ja vuoteen 1857. Suurperheen isä William on menettänyt elämänhalunsa, mutta saa sen takaisin mehiläisten hoidosta kiinnostumalla. Hän näkee mehiläiset tulevaisuuden alanaan.

Amerikkalaisella mehiläisfarmarilla Georgella on erilaiset näkymät vuonna 2007. Poika ei halua jatkaa isänsä työtä, ja mystiset mehiläiskadot piinaavat mehiläisten kasvattajia ympäri maailman.

Vuonna 2098 mehiläisiä ei ole, ja ihmiset pölyttävät ankeaksi ja köyhäksi käyneessä maailmassa puut käsin. Yksi pölyttäjistä on kiinalainen Tao, jota kohtaa henkilökohtainen tragedia, kun hänen pieni poikansa katoaa.

Maja Lunde (s. 1975) on norjalainen kirjailija ja käsikirjoittaja, joka on aiemmin julkaissut lastenkirjoja. Mehiläisten historia on hänen ensimmäinen aikuistenromaaninsa. Kirja voitti norjalaisten kirjakauppiaiden palkinnon vuonna 2015 ja Fabelprisenin 2016.

Maailman kirjat -sivustolla teosta luonnehditaan dokumentin ja dystopian yhdistelmäksi. Kriitikko Marjatta Ripsaluoma on kiinnittänyt huomiota myös romaanin visuaalisuuteen: ”Kun luin toistensa lomaan sijoitettuja tarinoita, ”päiväkirjamuistiinpanoja”, tulin ajatelleeksi, että romaanista olisi tullut hyvä sarjakuvaromaani. Ehkä tarkoitan sitä, että siitä tulisi myös hyvä elokuva. Teksti tuottaa nopeasti paljon visuaalista tavaraa päähän. Se on minusta aina elävän tarinan merkki.” Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Maja Lunden Mehiläisten historia (Bienes historie, Tammi 2016, suom. Katriina Huttunen) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 30 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.