maaliskuu2014

Maaliskuun kirjalliset vinkit

Lukulamppu kertoo kunkin kuukauden kiiinnostavat uutuudet ja kirjatapahtumat. Tässä maaliskuun vinkkimme!

 

Uutta Suomesta ja maailmalta

 

Siri Hustvedtin Säihkyvä maailma (Otava) ilmestyy suomeksi. Hustvedt pohtii jälleen identiteettiä ja ihmissuhteita, taidetta ja New Yorkia. Tutustu kirjaan.

Myös Sari Pöyliön esikoisteos, novellikokoelma Pölynimurikauppias ja muita ätien virheitä (Atena) vie ihmissuhteiden maailmaan, mutta astetta roisimmalla ja humoristisemmalla tavalla. Teos esittää muun muassa perustavaa laatua olevan kysymyksen, mistä etsiä synnytyslaitokselta karannutta äitiään, joka jätti perinnöksi Kake Randelinin kasetin sekä geenimutaation. Tutustu kirjaan.

 

 

Eikä kevättä ilman puutarhakirjoja. Hyötykasvien suosio kasvaa niin kotipihoilla kuin parvekkeillakin. Kirsi Tuomisen Syötävän kaunis piha – Nykyaikainen hyötypuutarha (Minerva) antaa vinkkejä, joilla hyötykasvit tuodaan osaksi istutuksia ja puutarhan kokonaisuutta. Lue lisää kirjasta.

Riverhead Books -kustantamo julkaisee brittikirjailija Helen Oyeyemin Lumikki-sadusta ammentavan mutta 1950-luvun Massachusettsiin sijoittuvan romaanin Boy, Snow, Bird. Teos on kerännyt jo jonkin verran kehuvia ja kiinnostuneita arvioita. Tutustu kirjailijaan Wikipediassa tai lue The New York Timesin artikkeli.

 

Työpajoja ja kirjailijahaastatteluja

 

Helsinkiläiset Korjaamon kirjamarkkinat järjestään toista kertaa. Viime vuonna tapahtumaa kuvailtiin lämminhenkiseksi ja mukavan pienimuotoiseksi. Kaunokirjailijoista tapahtumaan osallistuvat mm. Finlandia-voittaja Riikka Pelo, Mikko Rimminen sekä Tuomas Vimma. Tapahtuman puheenaiheet liikkuvat dekkareista ja yhteiskunnan epäkohdista nuukailuun, tyttökirjoihin ja chicklitiin sekä runouteen. Korjaamon kirjamarkkinat ovat 29.-30.3.2014 ja ohjelmaan voit tutustua täällä.

Myös tietokirjailijat ovat nyt liikkeellä. Tiedon jano on ohjelmallinen tietokirjakiertue, jolla on toimintaa koko loppuvuoden ajan ympäri Suomea. Maaliskuun loppupuolella Tiedon jano saapuu Kuopioon. Kaksipäiväiseen (28.-29.3.2014) tapahtumaan kuuluu mm. työpajoja, paneelikeskusteluja ja kirjailijahaastatteluja. Lisätietoa saat täältä.

 

 

maalis7

Tietoa typografiasta

 

Lisävinkkinä muistutamme jo helmikuussa avautuneesta helsinkiläisnäyttelystä Tunnetko tyypin? Kirjaintyyppien merkillinen maailma. Päivälehden museon, suomalaisen kirjan museon Pukstaavin sekä viestintämuseo Rupriikin yhteisnäyttely opastaa kirjasintyyppien maailmaan – maailmaan, joka on tärkeä ahkeralle lukijallekin. Näyttely on avoinna 31.8.2014 asti, ja lisätietoa siitä saat Päivälehden museon sivuilta.

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus, kuvat: kustantajat ja tapahtumajärjestäjät

Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Kerro oma vinkkisi kiinnostavasta uutuuskirjasta tai kirjallisesta tapahtumasta tai nähtävyydestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.