book-1738581_1280_pixabay_lukulampun_vuosi_2016

Lukulampun vuosi: artikkeleja kirja-alasta ja omakustanteista, haastatteluja ja kirjavinkkejä

Tänäkin vuonna Lukulampussa on esitelty kirjoja ja kirja-alaa, puhuttu kirjoista ja lukemisesta. Tässä poimintoja vuonna 2016 ilmestyneistä artikkeleistamme.

 

Millainen on kirjallisuuden vastarintaliike? Sen tietävät helsinkiläisen Nide-kirjakaupan perustajat Terhi Jääskeläinen ja Joose Siira, jotka kertovat kirjakauppansa taustoista sekä toiminnasta Lukulampulle. Lue artikkeli.

 

Miksi omakustantamisen arvostus kasvaa? Alkuvuodesta käsittelimme omakustanteita muutamassa artikkelissa. Tässä haastattelussa BoD:n International Key Account Manager Saara Golombek valottaa näkemyksiä omakustanteiden maailmasta.

 

Miten saada pojat lukemaan? Moni aktiivilukija muistanee tämän vuoden siitä, että Mikko Toiviainen käynnisti somekampanjan #pojatkinlukee. Toiviainen etsi positiivisia lukijaesikuvia pojille ja halusi kannustaa poikia kirjan ääreen kaikin tavoin. Lue Toiviaisen haastattelu artikkelissa Lukevaa poikaa ihaillaan salaa.

 

Hurmaava ja hullu Japani mikä siinä kiehtoo? Minna Eväsoja on Suomen ensimmäinen ja ainoa Japanin-tutkimuksen oppiaineesta valmistunut tohtori, ensimmäinen suomalainen nainen perinteisessä japanilaisessa teekoulussa, tutkija ja myös kirjailija. Eväsojan teos, omakohtaisia muistelmia sisältävä Melkein geisha – hurmaava ja hullu Japani ilmestyi keväällä. Haastattelussamme Eväsoja kertoo omista kokemuksistaan ja pohtii, mikä Japanissa vetoaa länsimaisiin. Entä onko suomalaisilla ja japanilaisilla niin paljon yhteistä kuin luulemme? Lue haastattelu.

 

Miten tutustua esseisiin? Top 10 -juttusarjassamme ilmestyi koonti Kotimaisia esseeteoksia. Tutustu artikkeliin.

 

Tunnistatko jännityskirjojen sitaatit? Tee dekkarivisa.

 

Millaista dekkarien kustantaminen on? Aloitimme tänä vuonna uuden Kirjan takana -juttusarjan, jossa esitellään eri kustantamoja. Blue Moon on keskittynyt laadukkaisiin käännösdekkareihin. Tutustu kustantamoon ja juttusarjaan.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Loppuvuodesta aloitimme sisältöyhteistyön Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Lue artikkeli Kierrätyskeskus palvelee kirjanystävää.

Viikon kirjoja ja äänikirjoja esittelemme yhdessä Elisa Kirjan ja Booky.fi:n kanssa. Katso kaikki vuoden 2016 Viikon kirja -artikkelit.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kaikki Lukulampun artikkelit löydät kootusti täältä.  Toivotamme hyviä lukuhetkiä sekä artikkelien että kirjojen parissa!

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Pixabay

 

Mikä Lukulampun artikkeli on jäänyt mieleesi? Mistä aiheesta haluaisit artikkelin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.