Lukulampun kesäkirjavinkit

Lukulampun kesäkirjavinkit

Hyvää kesälauantaita ja monelle varmasti loman ensimmäistä päivää! Tässä Lukulampun kirjoittajien kesäkirjavinkkejä. Pyysimme kutakin vastaajaa mainitsemaan yhden uutuusteoksen ja toisen milloin tahansa ilmestyneen. 

 

 

hetapyrhonen_janeausten

Tänä vuonna ilmestyneitä teoksia

 

Anni Kytömäki: Kultarinta. Kirja on upea sukupolvi- ja rakkausromaani, jossa metsä on vahvasti läsnä sekä muu luonto. Sopii loistavasti luonnon helmassa nautittavaksi kaikin aistein. (Kirsi)

 Sami Lopakka: Marras. Mustaa huumoria ja bändimeininkiä koko rahalla. (Taika)

Heta Pyrhönen: Jane Austen, aikalaisemme. Taitavasti popularisoitua tutkimusta, joka avaa Austenin rakkaita klassikkoja uudella tavalla ja herättää halun lukea ne – taas. (Maria)

Hanna Nikkanen & Antti JärviKaranteeni – Kuinka aids saapui Suomeen. Kiinnostava katsaus Suomen aids-historiaan. Monipuolinen ja koskettava tietokirja vie mukanaan ja vetoaa niin tunteeseen kuin järkeenkin. (Liisa)

Minna Maijala: Herkkä, hellä, hehkuvainen Minna Canth. Minna Canth kiehtoo  kirjailijana, henkilönä ja vaikuttajana. Kulttuurihenkilöiden elämäkerrat ovat sekä kiinnostavaa että nautittavaa luettavaa. (Jenni)

 

 

ruohometsan kansa

Kaikkien aikojen kesäkirjoja

 

 

 Ann-Marie MacDonald: Linnuntietä. Parhaita viime vuosina lukemiani romaaneja. Sisältää murha-arvoituksen, joten tyydyttää myös dekkarinälkää. (Kirsi)

Monika Fagerholm: Ihanat naiset rannalla. Nostalginen kuvaus kesäparatiisista, jonka aurinkoisen pinnan alta paljastuu vähitellen tummia sävyjä. Fagerholmin kieli lumoaa ja kirja on pullollaan kesätunnelmaa. (Liisa)

Pauliina Susi: Pyramidi. Erittäin tehokas näkökulmaromaani, jossa pyramidimarkkinointi nousee nykytyöelämän metaforaksi. Onneksi loma vielä jatkuu! (Taika)

Johan Bargum: Syyskesä. Tiheätunnelmainen ja samalla haikeankaunis kuvaus merenrantahuvilalle kokoontuvasta perheestä. (Maria)

Richard Adams: Ruohometsän kansa. Luonnon keskelle jänisten ja muiden eläinten pariin sijoittuva klassikkoja, joka kestää lukemiskertoja ja sopii monenikäisille – siis vaikka yhdessä lomaporukalla luettavaksi. (Jenni)

 

 

Lisää kirjavinkkejä saat mm. Top 10 -kirjalistoiltamme sekä Mitä luet -haastatteluista.

 

Tutustu kirjoittajiin! Lukulampun toimitus esittäytyy täällä. Tämän artikkelin tekoon osallistuivat Kirsi Hietanen, Liisa Pihlaja, Taika Dahlbom, Maria Leidenius ja Jenni Saarilahti.  Kirjoittajan nimeä klikkaamalla päääset kunkin kirjoittajan tekemiin artikkeleihin.

Kuvat: Luontokuvat – Jenni Saarilahti, kansikuvat – kustantamot

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerro oma kesäkirjavinkkisi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.