Lukulampun kesäkirjahaaste 2015

Lukulampun kesäkirjakirjahaaste 1.6.-31.8.2015

Kesä ja kirjat kuuluvat yhteen! Osallistu Lukulampun kesäkirjahaasteeseen ja lue kesän aikana ainakin seitsemän kirjaa. Katso haasteen säännöt tästä ja kysy tarvittaessa lisää kommenttikentässä.

 

Kolme kuukautta, ainakin seitsemän kirjaa

 

Lukuhaasteen idea on yksinkertainen. Lue kesä−elokuun aikana vähintään kuusi kirjaa, jotka sopivat kuuteen kohtaan näistä kymmenestä lukuehdosta. Voit siis valita kuusi itsellesi sopivinta lukukriteeriä, tai halutessasi lukea vaikka kaikkien kymmenen kohdan mukaan. Luettava kirja voi olla mikä tahansa, kaunokirjallinen tai tietokirjakin, kunhan se sinun mielestäsi on jonkin lukuehdon mukainen.

 

10 perusehtoa

1. Kirja, jonka kansikuva kiehtoo
2. Kirja, josta en arvele pitäväni
3. Kirja, joka tekee minulle hyvää
4. Kirja, jossa on kesä
5. Kirja, jonka löysin luettavakseni ilmaiseksi (esimerkiksi kirjojen vaihtopisteestä)
6. Kirja, jonka nimessä on oma nimeni tai jonka kirjoittaja on etunimikaimani
7. Kirja, jonka lainasin kirjastosta
8. Kirja, jonka olen ostanut tänä kesänä
9. Kirja genrestä, jota en yleensä lue
10. Tiiliskivikirja eli paksu teos

 

+ 11.  Bonusehto eli itse keksitty lukuehto

Mieti, millaisen lukuehdon sinä olisit valinnut kesäkirjahaasteeseen ja lue sen mukainen teos. Ehto voi liittyä kirjan lajiin, teemaan tai muotoon (äänikirja, e-kirja).

 

Miten osallistun?

 

Lukemalla, yksinkertaisesti. Toivomme, että mahdollisimman moni tarttuisi lukuhaasteeseen ja palaisi tärkeiden kirjojen pariin sekä löytäisi uutta mieleistä ja puhuttelevaa luettavaa.

Me Lukulampun toimituksessa olemme kuitenkin iloisia, jos lukemisen lisäksi kerrot, mitä luet.

Jos sinulla on blogi tai olet aktiivinen muissa sosiaalisen median kanavissa, kerro lukemistasi kirjoista merkitsemällä kirjapäivitykset tunnisteilla: #kesäkirjahaaste ja #Lukulamppu.

Seuraamme kesän ajan säännöllisesti, millaisia kirjoituksia tai päivityksiä näillä tunnisteilla löytyy ja nostamme esiin kiinnostavia kirjoja ja kirjakokemuksia sekä Lukulampun sivustolla että sosiaalisen median kanavissa. Jaamme myös toimituksen omia kesäkirjakokemuksia Lukulampun artikkeleissa, toimituksen blogissa, henkilökohtaisisa kirjablogeissamme ja Lukulampun Facebook-sivulla sekä Twitter-tilillä säännöllisesti. Kaikkia julkaisujamme ja päivityksiämme voi kommentoida ja samalla kertoa, miten oma kesäkirjahaaste sujuu.

Lukulampun kesäkirjahaasteella on lisäksi tapahtumasivu Facebookissa. Kaikki ovat tervetulleita liittymään tapahtumaan, kertomaan lukemisistaan tai vain ideoimaan, millaisia kirjoja minkäkin lukuehdon mukaan voisi lukea. Tutustu Lukulampun kesäkirjahaasteen tapahtumasivuun.

 

Toivotamme kaikille antoisaa kirjakesää 2015!

Lukuterveisin
Lukulampun toimitus

#kesäkirjahaaste #Lukulamppu

Kysy lisää kesäkirjahaasteesta tai kerro, mitä olet lukenut tai aiot lukea kesällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.