Lukulamppu_800_415

Lukulampun ensimmäinen vuosi: parhaat poiminnat matkan varrelta

Tänään 31.3.2015 on tasan vuosi siitä, kun Lukulamppu.fi-sivusto avattiin. Pääsimme heti Helsingin Sanomiin, ja meno on ollut vauhdikasta ja kiinnostavaa sen jälkeenkin. Olemme julkaisseet vuoden aikana noin 280 artikkelia, keskimäärin siis viisi artikkelia viikossa.  Erityisesti nämä asiat ja teemat ovat jääneet toimituksen mieleen ensimmäiseltä toimintavuodelta:

 

  • Kansainväliset kirjamarkkinat olivat viime vuonna monen kirja-alan toimijan ja lukijankin kiinnostuksenkohteena, kun Suomi oli Frankfurtin kirjamessujen teemamaana. Avustajamme Arja Korhonen kirjoitti artikkelin siitä, millaista oli olla avustajana noilla jättimäisillä kirjamessuilla.
  • Olemme haastatelleet monia kirjailijoita, myös ulkomaisia ja myös videohaastatteluin. Ensimmäisessä videohaastattelussamme Jussi Adler-Olsen kertoo, miksi ja miten tanskalaiset murhaavat jopa voileivillä. Koko artikkelin ja haastattelun jatko-osat löydät täältä.

 

 

Kirjastot_Suomessa

 

  • Esko Valtaojan lukutottumukset. Lukulampun keskeistä sisältöä on myös lähes  joka viikko ilmestyvä Mitä luet? -juttusarja. Tiedemies ja tietokirjailija Esko Valtaojan vastaukset herättivät suunta kiinnostusta. Löydät ne ja muut sarjan vastaukset Mitä luet? -hakusanan alta tai joulun aikaan ilmestyneestä Mitä luet? -koontijutusta.

 

Esko_Valtaoja

 

 

Kiitos kaikille lukijoille, tukijoille, keskustelijoille, sisältöjä kommentoineille ja jakaneille Lukulampun seuraajille!

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: tiedot alkuperäisartikkeleissa.
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Mikä Lukulampun juttu tai teema on jäänyt mieleesi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.