Lukulampun blogi: Mikä on lempisatusi?

Hyvää Satupäivää! 

Satupäivä on perustettu muistuttamaan satujen tärkeydestä ja satujen tuomasta ilosta. Lue siis tänään satu itsellesi, perheenjäsenellesi tai ystävällesi, ajattele ainakin hetki satuja ja satumaisia lukuhetkiä.

 

 

Satupäivänä on myös paljon satumaista ohjelmaa.

Satupäivän verkkosivuilta saat lisätietoa Satupäivän taustoista sekä eri paikkakuntien satutapahtumista. Tämän vuoden Satupäivän teema on ”Satua liikkeellä!” – satuihin voi törmätä tänään yllättävissäkin paikoissa. Helsingin Rautatientorilta lähtee suuri satuhahmoparaati kello 12.30.

 

 

Kerro satumuistoistasi!

 

Myös Lukulamppu haluaa olla omalta osaltaan viettämässä Satupäivää ja kertomassa, että sadut sopivat kaikenikäisille lukijoille. Kerro kommenttikentässä, mikä on lempisatusi ja millaisia muistoja sinulla on satujen lukemisesta.

Hyviä satuhetkiä!

 

Toivottaa jutun kirjoittanut ja kuvittanut Lukulampun Jenni,

joka uskoo että aikuinenkin voi nähdä satuhahmoja kaikkialla, rakastaa vielä aikuisenakin eläin- ja peukaloissatuja, lukee Mestaritontun seikkailut yhä uudelleen ja toivoo, että kaikki lukisivat joskus Pessin ja Illusian.

 

Jenni / Lukulamppu.fi
jenni(at)lukulamppu.fi

 

 

***

Lukulampun blogi

Lukulampun blogissa kirjoittavat toimituksen jäsenet sekä Lukulampun avustajat. Kerromme juttujen teosta, jaamme Lukulampun kuulumisia, pohdimme kirjakokemuksia ja lukemiseen liittyviä asioita, fiilistelemme… Myös lukijoiden kirjakokemukset ja -kysymykset sekä kaikenlaiset lukemiseen liittyvät kirjoitukset ovat tervetulleita. Ota yhteyttä: toimitus(at)lukulamppu.fi

Lukulampun blogin kirjoitukset löytävät Lukulampun etusivun Kirjablogit-välilehdeltä sekä täältä.

2 comments

 1. Pirjo Teräsalmi

  Toivottavasti saduksi kelpaa myös Tolkienin Taru sormusten herrasta 🙂 Se on ainakin minulle paras satu, minkä koskaan olen lukenut. Ensimmäisen kerran luin kirjat jo silloin, kun kolmas osa ei ollut vielä ilmestynyt suomeksi, joten se piti lukea ruotsiksi (asuin Ruotsissa silloin).

  Heti oman ensimmäisen lukukerran luin kirjat ääneen omille tyttärilleni, jotka olivat silloin 3- ja 8-vuotiaat. Luin päivittäin n. tunnin kerrallaan ja pienempikin jaksoi hyvin keskittyä kuuntelemaan.

  Nykyisin palaan kirjoihin suunnilleen kerran vuodessa. Sarja on jännittävä, välillä pelottava, romanttinen, panee mielikuvituksen liikkeelle. Nykyisin tuntuu kuin palaisi tuttujen ystävien pariin, kun kirjoja lukee <3

  • Lukulamppu
   Author

   Pirjo,

   Taru Sormusten herrasta kelpaa erinomaisesti vastaukseksi. Ajattelin sitä eilen itsekin, kun kirjoitin saduista – minullekin se kuuluu satujen parhaimmistoon, eikä edes siksi, että se olisi rakas lukumuisto lapsuudesta, kun olen löytänyt ko. teoksen vasta aikuisena.

   Sinulla on hieno tarina Taru sormusten herrasta -lukemisesta. On aina ilahduttavaa kuulla, että ihmisillä on todellisia luottokirjoja – kirjoja, jotka tosiaan tuntuvat kuin ystäviltä. Minäkin pääsin muuten juuri pari viikkoa sitten sukulaisten luona majaillessani lukemaan Tarua sormusten herrasta iltasaduksi pienelle pojalle, se oli eritttäin mukavaa meistä molemmista.

   Kiitos kommentista ja hyviä lukuhetkiä!

   Jenni / Lukulamppu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.