Lukulamppu

Löydä, osta ja lue parhaat kirjat. Yhdessä ystäviesi kanssa.

Sytytä Lukulamppu, ota mukava asento ja rentoudu kirjojen ja kirjakeskustelujen parissa.

Lukulamppu.fi on kaikkien kirjanystävien kohtaamispaikka verkossa. Lukulampun alta löydät uutuuskirjoja ja klassikkoja, kirjailijahaastatteluja sekä kurkistuksia kirja-alan tapahtumiin ja ilmiöihin. Lukulamppu kerää yhteen kirja-arviot ja kirjablogisisällöt, niin vakavat pohdinnat kirja-alan tulevaisuudesta kuin vaikkapa fiilistelyt ihanien kirjanmerkkien äärellä. Lukulamppu on kirjarakkautta ja lukemisen iloa.

Tule mukaan. Meillä kaikkea sisältöä saa jakaa, kommentoida ja jopa käyttää omissa julkaisuissa näiden ehtojen mukaisesti. Myös lukijoiden omat juttuideat ovat tervetulleita.

Kaikki kirjoista

Haluamme tuoda ja koota verkkoon sellaista kirjoihin ja lukemiseen liittyvää sisältöä, josta suuri lukeva yleisö on kiinnostunut. Haluamme rakentaa Suomen parhaan kirja-alan verkkopalvelun. Tavoitteena on, että löydät kaiken kirjoista sekä lukemisesta yhdestä paikasta helposti.

Kirjojen löydettävyyden ja pidemmän elinkaaren puolesta

Lukulamppu syntyi havainnosta, että netin kirjatieto on hajanaista. Se syntyi myös tiedosta, että Suomessa julkaistaan vuosittain huikea määrä hienoja kirjoja – joita lukijat eivät löydä. Se syntyi ennen kaikkea halusta puhua lukemisen puolesta, esitellä kiinnostavia kirjoja ja edesauttaa sitä, etteivät kirjat unohtuisi ensimmäisen myyntikautensa jälkeen.

Haluamme myös auttaa kustantajia ja kirjailijoita parantamaan kirjojensa löydettävyyttä tilanteessa, jossa suurta osaa laadukkaistakin kirjoista on vaikea saada hyvin näkyviin kirjakaupoissa, eikä niiden mainostaminen massamediassakaan ole monesti mahdollista. Lukulampussa kirjat ja kirjailijat saavat näkyvyyttä ja lukijoita kustannustehokkaasti.

Lukulampun yhteistyökumppaneina ovat Suomen suurimmat kustantamot, verkkokirjakauppa Booky sekä sähkö- ja äänikirjoja tarjoava Elisa.

Miten seuraan Lukulamppua?

Lukulamppu.fi-sivuston lisäksi olemme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.  Voit myös tilata Lukulampun uutiskirjeen, niin tiedät, mitä tänään luetaan ja mistä kirjanystävät nyt puhuvat.

Lukulampun sivusto toimii sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla.

Ota yhteyttä!

Kysy lisää Lukulampusta, anna juttuvinkki tai ehdota yhteistyötä! Salla Brunoun, Lassi Junkkarisen ja Jenni Saarilahden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi @ lukulamppu.fi.

Tiimi

Lukulamppua tekee joukko, jota yhdistää kiinnostus kirjoihin ja kirjakeskusteluihin sekä se, että haluamme lisätä lukemisen iloa ja auttaa lukijoita löytämään kirjoja sekä kirja-aiheisia sisältöjä entistä paremmin. Haluamme koota yhteen kiinnostavaa kirjasisältöä ja kertoa kirjoista, kirjailijoista ja kirja-alasta monipuolisesti.

Keitä me olemme?

Lukulamppu sai alkunsa, kun Jenni, Salla ja Lassi tapasivat ja huomasivat kukin tahoillaan ideoineensa kirjallisuussivustoa, joka olisi sekä kirjojen lukijoita innostava että kustantamoja ja muita kirja-alan toimijoita palveleva.

Salla Brunou on hyvien kirjojen ystävä ja Sallan lukupäiväkirja -kirjablogin pitäjä. Salla arvostaa hyvää kieltä, paksuja tiiliskiviä, puhuttelevia sarjakuvia ja kotimaisen lähihistorian kuvausta. Salla toimii Lukulampussa erityisesti sisältöyhteistyön suunnittelijana, sisällöntuottajana ja ideoijana.

Lassi Junkkarinen kipparoi Myllylahti-kustantamoa ja haluaa olla viemässä Suomen kustannusalaa menestyksellisesti digiaikakauteen. Lassi lukee vapaa-ajallaan erityisesti dekkareita, elämäkertoja sekä inspiroivia bisneskirjoja.  

Jenni Saarilahti on suomen kielen maisteri, synnynnäinen lukutoukka ja viestintäalan freelancer. Jenni innostuu taidokkaasta suomen kielestä, kotimaisista klassikoista, Tove Janssonista, yleistajuisista tietokirjoista sekä varovaisesti myös runoudesta. Jenni toimii Lukulampussa erityisesti artikkelisisällön ideoijana, tuottajana ja editoijana. Freelancerina hän tekee töitä myös Lassi Junkkarisen Myllylahti-kustantamolle.

 

Yhteistyökumppaniksi?

Lukulamppu tekee yhteistyötä kustantamoiden ja muiden kirja-alan toimijoiden kanssa.

Kustantaja, haluatko kirjoillesi parempaa näkyvyyttä? Kysy Lukulampun  näkyvyyspaketeista. Tarjoamme kustantajille kanavan sponsoroituun sisältöön, joka ilmestyy Lukulampussa mutta jota kustantamo voi myös hyödyntää vapaasti omissa markkinointiviestinnän kanavissaan. Lukulamppu tuottaa sisältöä bannereista haastatteluihin, mutta tarjoamme myös ilmoitustilaa valmiille sisällölle, kuten kirjatrailereille ja bannereille.

Teemme monipuolista sisältömarkkinointia. Ota yhteyttä, niin sovitaan yhdessä sopiva paketti. Salla Brunoun, Lassi Junkkarisen ja Jenni Saarilahden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi @ lukulamppu.fi.