alcott_pikku_naisia

Louisa May Alcott: Pikku naisia

Viikon kirjamme on rakastettu tyttökirjaklassikko, Louisa May Alcottin Pikku naisia. Siitä on ilmestynut uusi painos viime vuonna. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

 

Louisa May Alcott (1832–1888) oli yhdysvaltalainen kirjailija, ja Pikku naisia on hänen tunnetuin teoksensa. Alcott oli kirjoittamisen lisäksi kiinnostunut muun muassa kasvatusopista ja naisten oikeuksista. Alcottin kerrotaan myös olleen poikamainen – niin ettei hän omasta mielestään ensin voinut kirjoittaa tyttökirjaa, kun ei edes tuntenut muuta tyttöjen maailmaa kuin oman perheensä.

Pikku naisia -kirja perustuukin osittain Alcottin omiin kokemuksiin. Kirja kertoo Marchin perheestä, etenkin äidistä ja neljästä tyttärestä; perheen isä on rintamalla. Tärkeä hahmo on myös naapurin poika. Kirja kuvaa tarkasti ja lämmöllä Marchin perheen elämää, siskosten erilaisia persoonia ja elämän iloja ja suruja.

Kirja sopii hyvin nostalgiannälkään, mutta myös uusille lukijoille. Lumiomena-blogissa sitä suositellaan niille, joille tyttökirjagenre on vieras: ”Siksi suosittelen kirjaa kaikille, jotka eivät ole sitä vielä lukeneet. Jos esimerkiksi tyttökirjat ovat genrenä tuntematon, on Alcottin romaani varsin hyvä ensiaskel lajityypin maailmaan. Alcottin kieli on nimittäin siinä määrin raikasta, että kirjaa on aidosti ilo lukea.” Lue koko blogiarvio.

Lukulampun jutussa Top 10: Kirjalliset äitihahmot Marchin perheen äidistä kerrotaan muun muassa näin: ”Kun puoliso on rintamalla, rouva March kantaa vastuun perheestä sydämellisesti ja rennosti, omaan aikaansa nähden osin modernistikin. Rouva Marchilla on kyky luottaa tulevaisuuteen myös kurjina ja surullisina aikoina.”

Louisa May Alcottin esittely Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

Louisa May Alcottin Pikku naisia (Little Women, WSOY) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 8,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 5,90 € 13.5.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.  E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun, pehmeäkantisen kirjan hinta on 10 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.