kirjahylly_kuva_pixabay_kierratyskeskus_kaunokirjat

Lomalukemista ja keräiltäviä aarteita: kirjateemana kaunokirjallisuus

Kesällä on aikaa lukea. Ahmitaan uutuuksia, mutta palataan myös vanhojen suosikkien pariin. Loma-aikaan on myös hyvä käydä omaa kirjahyllyä läpi: mitä aarteita kokoelmastani vielä puuttuu?

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kirjateemana on kesäkuussa kaunokirjallisuus. Monipuolisesta valikoimasta löytyy niin klassikkoja kuin viime aikojen bestsellereitä. Poimimme Kierrätyskeskuksen verkkokaupan valikoimasta omat suosikkimme.

Artikkeli ilmestyy yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

odysseus
Aloitetaan hurjasti: mitä jos lukisit tänä kesänä jonkun kirjan, jonka lukeminen saattaa jopa jännittää tai kauhistuttaa? Monelle tällainen lähes mahdottomalta tuntuva kirja on James Joycen Odysseus. Tartu rohkeasti vaikealta tuntuvaan kirjaan: ei ole häpeä jättää kirjaa kesken, ja toisaalta, hankalan kirjan selättäminen jos mikä tuntuu palkitsevalta.

Odysseus on ilmestynyt Keltaisen kirjaston sarjassa. Keltaisen kirjaston kerääjille löytyy verkosta myös esimerkiksi Ernest Hemingwayn Kirjava satama . Kierrätyskeskuksen myymälöissä Keltaisen kirjaston kirjat ovat usein omassa hyllyssään.

hemingway_kirjava_satama

Klassikko pitää pintansa

Mika Waltari löytää yhä uusia lukijoita, ja toisaalta kesällä moni myös palaa vanhojen suosikkiensa pariin. Suuri illusioni oli nuoren Waltarin läpimurtoromaani. Lisää Waltarin teoksia löydät täältä.

paasilinna_elämä lyhyt rytkonen pitka

Arto Paasilinnan teokset ovat myös monen vanhoja suosikkeja ja keräilykohteita. Esimerkiksi teoksen Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä saa parilla eurolla.

Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani on yksi maailman tunnetuimmista rakkauskertomuksista.  Sivistä itseäsi englantilaisen kirjallisuuuden klassikolla tai vie se kesätuliaiseksi.

 

 hercule_poirot ja huvimajan arvoitus

Ei kesää ilman dekkaria

Englantilaistunnelmiin vie myös Agatha Christien Hercule Poirot ja huvimajan arvoitus. Muita Christien kirjoja löydät täältä.

Uudempaa jännitystä tarjoilee Clare McIntoshin trilleri Annoin sinun mennä. Poikansa auto-onnettomuudessa menettänyt Jenna Gray pakenee suruaan syrjäiseen mökkiin Walesin rannikolla. Edes mökin rauha ei jätä häntä rauhaan surulta ja onnettomuudelta.

Suomalaisen Max Seeckin esikoistrilleri Hammurabin enkelit kuljettaa Kroatiaan. Dekkariseura valitsi kirjan vuoden parhaaksi esikoisdekkariksi. Tutustu täällä.

 

kohtauksia_eräästä_avioliitosta

Täydennä kokoelmaa tai vie lahjaksi

Tiheätunnelmainen kerronnan ystävälle suosittelemme myös Ingmar Bergmanin oivaltavaa ja koukuttavaa avioliittokuvausta Kohtauksia eräästä avioliitosta.

Jos lukemistostasi puuttuu Sofi Oksasen teoksia, niitä on tarjolla hyvin verkkokaupassakin. Tutustu täällä.

puhdistus

Kirja on myös oivallinen kesälahja. Jos et tunne tarkkaan lahjansaajan makua, valitse kirja teeman mukaan. Esimerkiksi Roope Lipastin pakinatyylinen ja nokkela Rajanaapuri sopii monen kesätunnelmiin. Maaseudulle sijoittuva ja kahdesta hyvin erilaisesta omakotiasukkaasta kertova teos on hauskaa luettavaa omalla pihalla tai mökillä puuhailevalle.

 

Millaisia lukusuunnitelmia sinulla on kesäksi?

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: kirjahyllykuva Pixabay, kirjojen kuvat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lisää kirjoja löydät Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta.
Jos verkkokaupasta tilatut kirjat noudetaan Kierrätyskeskuksen myymälästä, tilaukseen ei tule toimituskuluja. Katso verkkokaupan toimitusehdot.

Kuukauden kirjateema näkyy myös kaikissa Kierrätyskeskuksissa. Kuukauden kirjat ovat kassojen lähettyvillä.

 sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

 

 

2 comments

  1. Ulla Minkkinen

    Aikeenani on lukea ne Philip Rothin teokset, jotka ovat vielä jääneet lukematta. Jos elämä alkaa tuntua liian ankealta jonakin päivänä, palaan Zane Greyn lännenkirjojen maailmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.