lokakuun_uutuuskirjat_kirjallisuustapahtumat_2017

Lokakuun kirjalliset vinkit: Kirjamessuja lapsille ja aikuisille, kiinnostavia uutuuskirjoja

Millainen on lukulokakuu? Keräsimme yhteen muutaman tapahtumavinkin sekä tärppejä hiljattain ilmestyneistä tai ilmestyvistä kirjoista.

Lokakuu on tunnetusti kirjamessukuukausi. Tänään alkavien Turun kirjamessujen ohjelman voit kurkata täältä ja loppukuusta olevien Helsingin kirjamessujen täältä. Muista myös Lukulampun leikkimielinen testi Millainen kirjamessuvieras olet.

Helsingissä järjestetään 27.-29.10.2027 myös Lasten Kirjamessut. Tapahtuma on ensimmäinen laatuaan, ja sinne on vapaa pääsy. Lasten Kirjamessut esittelee uuutta kotimaista lastenkirjallisuutta. Ohjelmassa on muun muassa kuvitusnäyttely, paneelikeskusteluja ja taidetyöpajoja sekä kirjanjulkistuksia. Kirjojen lisäksi messuilla voi tutustua lastenteatteriin ja -elokuvaan. Tutustu Lasten Kirjamessuihin täällä.

Ensi viikolla, 10.10.2017, Helsingissä starttaa Helsinki-kirjojen kiertue. Siinä Helsingistä kertoneet kirjailijat esittelevät teoksiin eri kirjastoissa. Katso tarkemmat tiedot ja kiertueen aikataulu kiertueen Facebook-sivulta.

Ajankohtaisia kirjaohjelmia ja -tapahtumia voi etsiä Ylen Kirjojen Suomi -sivustolta.

toinen_tuntematon

Ajankohtaisia uutuuskirjoja

Johanna Catanin ja Lari Mäkelän toimittama Toinen tuntematon keskustelee mielenkiintoisesti Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan kanssa. Kirja pohtii, keitä ja millaisia olivat Tuntemattoman sotilaan naishahmot. Kustantamo WSOY ja viestintätoimisto Ellun Kanat ovat kutsuneet joukon suomalaisia nykykirjailijoita kertomaan, millaisia tarinoita Väinö Linnan teoksen naishahmojen taakse voisi kätkeytyä. Kirjassa on novellit yli kahdeltakymmeneltä kotimaiselta nykykirjailijalta. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.*

Juri Nummelinin toimittama Sadan vuoden unet on myös mielenkiintoinen intertekstuaalinen, tekstienvälinen, teos. Kirjassa on kaksitoista aikuisille kirjoitettua muunnelmaa kaikkien tuntemista satuklassikoista. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Antti Heikkisen Mummo kertoo suomalaisesta naisesta kaikkine puolineen; samalla kirja piirtää Suomen ja suomalaisen naisen historiaa. Kustantajan sanoin: Kirja on kunnianosoitus suomalaiselle naiselle, suomalaiselle mummolle, toisenlaiselle Suomen historialle ja saatanallisen pahalle suomalaiselle luonteelle, jota kliseisesti sisuksi kutsutaan. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Tuomas Vimma tunnetaan omintakeisesta ja vauhdikkaasta kirjoitustyylistä. Hänen uudessa teoksessaan Vasen ranta Pariisissa tapahtunut terrori-isku vie Ranskan sotatilaan. Mukana tapahtumissa on myös suomalainen reservin vänrikki. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Tove Janssonista ja muumeista on ilmestynyt monta kirjaa, mutta muumifanien kirjahyllyissä lienee tilaa uusillekin kirjoille. Frank Cottrell Boycen ja Philip Ardaghin teosta Tove Janssonin Muumilaakson maailma kuvaillaan koko perheen tietokirjaksi. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

tove_janssonin_muumilaakson_maailma

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

sisaltoalue_mainospalkki

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: kustantajat

 

Mikä uutuuskirja kiinnostaa? Mitä syksyn uutuutta suosittelet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.