lauren_beukes_zoo_city

Lauren Beukes: Zoo City

Viikon kirjamme on Lauren Beukesin omintakainen Zoo City, fantasiatarina, jossa rikollisilla on eläinhahmot. Kirja on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku veloituksetta. Teos on kotimaisen Tähtivaeltaja-palkinnon voittaja 2017.

 

Eteläafrikkalainen Lauren Beukes on kirjailija, käsikirjoittaja ja kolumnisti. Zoo Cityä on luonnehdittu hyytävän teräväksi ja oivaltavan kepeäksi sekoituksesi urbaania fantasiaa, koukuttavaa trilleriä ja Etelä-Afrikan nykytodellisuutta.

Erikoisessa tarinassa Johannesburgin rikolliset saavat taakakseen ja osin avukseen eläinhahmot. Zinzillä on selässään laiskiainen, taito kirjoittaa toimivia nigerialaiskirjeitä ja maaginen kyky löytää kadonneita esineitä. Kun hänen viimeisin asiakkaansa, vanha nainen, kuolee ja poliisi takavarikoi hänen palkkionsa, Zinzin on suostuttava tehtävään jota hän inhoaa: etsimään kadonnutta henkilöä.

Dekkarimaisesti etenevää teosta on kiitetty siitä, että se käsittelee monia aiheita. Science fictioniin, fantasiaan ja kauhuun keskittyvässä Tähtivaeltaja-blogissa kiteytetään: ”Kirjan vetäväksi kirjoitetun pinnan alla sykkii vakavia teemoja, jotka vain lisäävät lukunautintoa.” Lue koko arvio. Myös Kirjavinkit suosittelee teosta: ”Zoo City on jännittävä ja omaperäinen urbaanifantasia, jossa on raikkaita ideoita. Johannesburg on myös melko epätavallinen tapahtumapaikka, joka antaa kirjalle oman säväyksensä.” Lue koko arvio.

Tutustu Lauren Beukelsin Wikipedia-esittelyyn sekä kirjailijasivuihin.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Lauren Beukesin Zoo City (Zoo City, Aula & Co 2016, suom. Tytti Viinikainen) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 18,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana etuhintaan 5,90 € 13.8.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 21,30 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.