hieroja_joel_hakala_kierratyskirjat_kierratyskeskus

Kuukauden kirjateemana terveys ja keittiö – urheiluhieroja Joel Hakala antaa kirja- ja hyvinvointivinkit

”Oppiminen ja havahtuminen on koukuttavaa!” sanoo urheiluhieroja Joel Hakala. Hän valitsi suosikkinsa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kuukauden kirjoista, joiden teemana on nyt terveys ja keittiö. Hakala antaa kirjavinkkien lisäksi hyvinvointivinkkejä.

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

matkalla_maratonille

 

Tammikuun kierrätyskirjateema on terveys ja keittiö. Mitä näistä kirjoista suosittelisit, Joel Hakala?

– Valitsisin luettavaksi Ari Paunosen ja Seppo Anttilan Matkalla maratonille. Oppisin varmasti jotain, mikä auttaisi minua juoksu- ja suunnistusharrastuksessani. Valitsisin myös Patrik Borgin Löydä tie keveään oloon . Ravinto on yksi aihealue, jota minun pitää opiskella vielä lisää. Myös Saunapilates-kirjasta saisin uutta oppia, jota voisin jakaa omille asiakkailleni.

loyda_tie_keveaan_oloon

Alkuvuodesta monenlaiset ruokaan, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat puhuttavat ja pohdituttavat ihmisiä. Mitkä ovat oman hyvinvointisi kulmakivet?

– Laadukas ruoka, paljon kasviksia, monipuolinen liikunta ja riittävä uni. Aina välillä noista lipsutaan, mutta keho kyllä kertoo karusti, jos jää sohvanpohjalle tai valitsee kaupanhyllystä sen nopean eineksen.

 

Miten kannustaisit ihmistä, joka haluaisi muuttaa elintapojaan ja terveystottumuksiaan terveellisempään suuntaan? Miten muutoksen saa alkuun?

– Unohda kuurit ja tiukat säännöt. Tee sellaisia muutoksia, joita pystyt noudattamaan lopun elämääsi. Irrottaudu vanhoista paheista ja luo tilalle uusia terveitä rutiineja. Älä stressaa ajoittaisesta möfföttelystä tai mässäilystä. Merkittävää ei ole se mitä syöt joskus, vaan se mitä syöt joka päivä.

 

Olet julkaissut itse kirjan kehonhuollosta, Eroon jumeista (Fitra 2017). Millainen hyvä terveys- tai urheilukirja mielestäsi on?

– Tiedon pitää saada ihmisessä ja kirjan lukijassaan aikaiseksi muutosta. Jos kirjan jälkeen lukijan elämässä tai ajatuksissa mikään ei oikeasti muutu, niin kirja on yhdentekevä ja kirjan lukeminen on ollut ajantuhlausta. Muutokset toki vievät aikaa, eikä muutos aina starttaa heti siemenen viljelyn jälkeen. Joskus se siemen odottaa oikeaa hetkeä lähteä kasvuun.

 

Haetko itse tietoa työhösi kirjoista?

– Vuosiin en lukenut kirjoja, mutta olen tässä pikkuhiljaa löytänyt jälleen nämä pienet paperiset ihmeet. Olen havahtunut siihen, kuinka paljon hyvää materiaalia kirjoissa on, sellaista, jota kukaan ei ole vielä välttämättä siirtänyt kunnolla nettiin. Kaiken kukkuraksi kirja on aivan loistavaa vastapainoa ruudun tuijottelulle.

En ensisijaisesti hae kirjoista viihdettä tai ajankulua, vaan luen jotain josta opin uutta. Toki nautin yrittäjyydestä ja terveys- ja hyvinvointialasta, joten minusta on viihdyttävää myös lukea sen alan kirjallisuutta, vaikkakin se saattaa kuulostaa romaaneihin ja novelleihin tottuneesta hyvinkin tylsältä maailmalta. Oppiminen ja havahtuminen on koukuttavaa!

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: Joel Hakala, kirjojen kansikuvat / Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

habaa

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lisää kirjoja löydät Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta.
Jos verkkokaupasta tilatut kirjat noudetaan Kierrätyskeskuksen myymälästä, tilaukseen ei tule toimituskuluja. Katso verkkokaupan toimitusehdot.

Kuukauden kirjateema näkyy myös kaikissa Kierrätyskeskuksissa. Kuukauden kirjat ovat kassojen lähettyvillä.

 sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.