Kristiina Vuori Siipirikko

Kristiina Vuori: Siipirikko

Viikon kirjamme on suosikkikirjailija Kristiina Vuoren toinen teos, Siipirikko. Se kuljettaa lukijan 1300-luvun Karjalaan ja tarjoaa juonittelua ja vauhdikkaita juonenkäänteitä sekä romantiikkaa ja tarkkaa, kiiinnostavaa ajankuvaa, kuten hyvän historiallisen romaanin pitääkin. Siipirikko on nyt saatavana edullisesti niin painettuna kuin e- ja äänikirjanakin. Lue lukunäyte tai kuuntele äänikirjan alku!

 

Haastattelimme Kristiina Vuorta, kun teos Disa, Hannuntytär oli juuri ilmestynyt. Vuori kertoi, miten hänestä tuli kirjailija ja millaisia työtapoja hän hyödyntää historiallisia miljöitä ja tarinoita luodessaan. Hän kertoi lähtevänsä liikkeelle tarkasta suunnittelusta:

– Kun suunnittelen uutta teosta, teen ensin henkilöluettelon. Kirjaan hahmoista ylös mm. nimen ja luonteenpiirteet sekä sen, miten hahmo liittyy tarinaan ja mikä on hänen suhteensa sen päähenkilöön. Sitten teen lukujaon ja hahmottelen, mitä kussakin luvussa suurin piirtein tapahtuu. Haen paljon taustatietoja ja kirjaan ylös ideoitani. Työskentelen joka arkipäivä ja kirjoitan päivittäin vähintään viiden liuskan verran. Siihen kuluu vaihtelevasti kolmesta kahdeksaan tuntia, hän summaa työskentelytapojaan.

Tarkkuudestaan huolimatta kirjailija ei halua noudattaa orjallisesti odotuksenmukaisia historiallisen romaanin sääntöjä. Päinvastoin, hän on jopa rikkonut genreä tietoisesti:

– Olen rikkonut genreä tietoisesti, Kristiina Vuori sanoo. – Esimerkiksi Siipirikon sankaritar Selja on suoraan sanottuna narttumainen, Tuulen viemään Scarlettin kaltainen tyyppi. Yleensä tässä genressä sankarittaret ovat moraalisia ja pyrkivät tekemään aina oikein. Selja ei ole sellainen. Hän on taistelija, joka kamppailee veren maku suussaan vapautensa ja henkensä puolesta. Pidän lukijana yllätyksistä ja haluan tarjota niitä omille lukijoillenikin. Myös Näkijän tyttären loppu on poikkeuksellinen ja herättänyt paljon keskustelua. Disassa taas sankarit ovat epätyypillisiä. Eivät mitään uljaita ritareita säihkyvissä haarniskoissaan vaan miehiä, joiden menneisyys kummittelee.

Lue Kristiina Vuoren koko haastattelu ja katso, mitkä ovat kirjailijan suosikkiteoksia.

 

Kaksi Seljaa, kaksi naiskohtaloa

 

Siipirikko sijoittuu siis pääosin 1300-luvun Karjalaan. Se kertoo, kuinka kahta Seljaa, pientilallisen tytärtä ja rälssitalon perijätärtä, viedään orjuuteen Karjalaan, ja vain toinen pääsee perille. Alemmassa arvoasemassa oleva Selja omii kuolleen ystävänsä vaakunasormuksen ja toivoo sen turvin pääsevänsä ylöspäin ja eteenpäin, pelastuvansa orjuudesta.

Kiinnostavaksi osaksi tarinaa nousee kotka, jota Selja kasvattaa metsästäjälinnuksi. Naiset eivät yleensä kasvata metsästyslintuja, mutta Seljan lahjoja ei hänen herransa Mielokaan voi väheksyä. Paha kyllä Mielon poika haluaa Seljalta aivan muuta. On aika paeta, mutta Selja epäröi peläten verenvuodatusta. Hän toivoo ritari Aijon tulevan noutamaan kotkaa ja ostavan samalla neidonkin, sillä vaakunasormus sitoo Seljan ritarin sukuun…

Lisätietoa kirjailijasta ja hänen teoksistaan saat Kristiina Vuoren kirjailijasivuilta.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue lukunäyte tai kuuntele ote äänikirjasta

 

Kristiina Vuoren Siipirikko (Tammi 2013, pehmeäkantinen teos 2014) on saatavana edullisesti painettuna teoksena, e-kirjana sekä äänikirjana.

Painettu teos on myynnissä pehmeäkantisena versiona hintaan 10,50 €. Toimitus on ilmainen ja teoksen voi ostaa myös lahjaksi niin että se toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen.Tutustu ja osta täälläLukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

Siipirikko on ilmestynyt myös e-kirjana. E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 4,90 € 31.7.2015 asti (norm. 11,90 €). Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit lukea myös kirjan lukunäytteen.

Myös Siipirikko-äänikirja on saatavana etuhintaan 4,90 € 31.7.2015 asti (norm. 14,90 €). Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella kirjan ääninäytteen. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.