kristiina_vuori_filippa

Kristiina Vuori: Filippa

Viikon kirjamme on Kristiina Vuoren odotettu historiallinen romaani Filippa. Vallasnainen Filippa Flemingin elämästä kertova teos on saatavana painettuna, e-kirjana sekä äänikirjana. Lue tai kuuntele kirjan alku veloituksetta.

 

Filippa on Kristiina Vuoren kuudes historiallinen romaani. Se johdattaa 1500-luvun Suomeen ja oikean historiallisen henkilön, Filippa Flemingin, elämäntarinaan.

Filippa on nuijasodan tukahduttaneen Klaus Flemingin sisar. Filippa varttuu kahden voimakastahtoisen isoveljen varjossa. Kartanollaan Yläneellä Filippa on herratar, jota tottelevat lukuisat palvelijat ja lampuodit. Hänen karjansa on satapäinen, hän kasvattaa friisiläisratsuja ja vahvistaa käskynsä omalla sinetillään. Mutta omaa elämäänsä Filippa ei hallitse. 1500-luvun lain mukaan Klaus on sisarensa holhooja ja päättää tämän tulevaisuudesta.

Vuori kertoi muutama vuosi sitten Lukulampun haastattelussa olevansa visuaalinen kirjoittaja. Uutta teosta aloittaessaan hän hahmottaa tarinan ensin kuin elokuvan:

”Olen visuaalinen kirjoittaja. Etenkin teoksen alkumetreillä, kun tarina on vasta hahmottumassa, käy usein niin, että näen vaikkapa esinäytöksen tapahtumineen mielessäni filminauhana aivan kuin katsoisin elokuvaa ja vasta sitten ryhdyn tutkimaan, millaisesta kertomuksesta on loppujen lopuksi kyse.”

Lue koko haastattelu Kristiina Vuori: historiallisen romaanin genreä voi rikkoa.

Kirsin kirjanurkassa on kehuttu Vuoren edellistä kirjaa, Kaarnatuuli-romaania, huolellisesta taustatyöstä, uskottavasta maailmankuvasta sekä kielenkäytöstä: ”. Kaikki lukijan aistit viritetään keskiaikaisen Turun vivahteisiin, jotka eivät aina ole sieltä miellyttävimmästä päästä. Arvostan myös Vuoren tapaa höystää kieltään herkullisilla vanhoilla sanoilla ja sanonnoilla.” Lue koko blogiarvio.

Tutustu myös Kristiina Vuoren kirjailijasivuun Facebookissa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Kristiina Vuoren Filippa (Tammi 2017) on saatavana painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.

Painetun teoksen hinta on 31,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 13 h 28 min, lukija on Kirsti Valve. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.