kristiina_vuori_elinan_surma

Kristiina Vuori: Elinan surma

Viikon kirjamme on Kristiina Vuoren uusi historiallinen romaani, Elinan surma. Teos on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku tai kuuntele äänikirjan alku ilmaiseksi.

 

Elinan surma on balladimainen tulkinta koskettavasta kolmiodraamasta. Sen päähenkilöitä ovat Laukon kartanon piika Kirsti, isäntä Klaus Kurki ja hänen tuore nuorikkonsa Elina. Myös Kirsti on odottanut Klausin kosintaa. Kristiina Vuori kertoo taidokkaasti ja jännittävästi oman versionsa julmasta tarinasta. Miten Elinan käy?

Romaanin taustalla on tunnettu tarina, Elias Lönnrotin kirjaama kansanruno, mutta tarina ei perustu todellisuuteen. Kristiina Vuori luo kuitenkin yksityiskohtaisen, uskottavan kuvan kertomuksen 1400-luvun miljööstä ja henkilöistä.

Alkuperäistä tarinaa ja Kristiina Vuoren tulkintaa on esitelty Aamulehden artikkelissa, jossa on myös runsaasti aiheeseen liittyvää kuva- ja videomateriaalia. Vuori kertoo siinä viettäneensä aikaa Laukon mailla:

–Iltaisin minulla oli tapana lähteä yksin kävelylle. Kuljin Elinan tai Kirstin polkuja navetalle, aitalle tai riihelle. Mitä kuulin, näin, haistoin tai tunsin, sen tunsivat ehkä myös Elina tai Kirsti, vuosisatoja sitten, Vuori kuvailee.

Lopputuloksena oli kirja, jonka tarinan kirjailija itse toivoisi olevan totta, ja jolle hän saattaa kirjoittaa vielä jatkoa:

–Kirjailijana tavoitteenani on viihdyttää, mutta haluan myös tuoda esiin naisten historiaa. Seuraavassa teoksessani aion pelastaa runossa roistoksi leimatun Kirstin, hän kertoo

Lue koko artikkeli.

Kristiina Vuori on kertonut Lukulampun haastattelussa, miten hänestä tuli kirjailija, miten hänen kirjansa syntyvät ja miksi hän haluaa uudistaa historiallisen romaanin genreä. Vuori sanoo muun muassa:

– Olen visuaalinen kirjoittaja. Etenkin teoksen alkumetreillä, kun tarina on vasta hahmottumassa, käy usein niin, että näen vaikkapa esinäytöksen tapahtumineen mielessäni filminauhana aivan kuin katsoisin elokuvaa ja vasta sitten ryhdyn tutkimaan, millaisesta kertomuksesta on loppujen lopuksi kyse.

Lue koko haastattelu.

Tutustu Elinan surmaan ja Vuoren muuhun tuotantoon kirjailijan kotisivuilla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Kristiina Vuoren Elinan surma (Tammi 2018) on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 9,90 € 15.4.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 12,90 € 15.4.2018 saakka. Kirjan pituus on 10 h 17 min, lukija on Krista Putkonen-Örn. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.  Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 28,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Huhtikuun alussa myyntiin on tulossa myös CD-äänikirja hintaan 29,80 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.