aitikirjat

Kolme kirjaa äidistä

Lähestyvän äitienpäivän kunniaksi vinkkaamme kolme kirjaa, joiden kaikkien aiheena on äiti ja äitiys. E-kirjoja ja äänikirjojakin voi antaa lahjaksi, ja vaikka painettu kirja ei enää ennätä äitienpäiväksi, aina voi antaa tiedon kirjalahjasta. Jutun lopusta löydät linkit Lukulampun kaupan sekä Elisa Kirjan äiti-kirjojen valikoimaan. Lue myös aiemmin ilmestynyt lukuvinkkiartikkeli kirjallisista äitihahmoista.

 

  • Anu Silfverbergin Äitikortti on herättänyt paljon keskustelua, ja sopii luettavaksi ja pohdittavaksi edelleen. Kirja ruotii äitiyttä eri näkökulmista: Miksi vanhemmuus on äärimmilleen latautunutta juuri nyt? Miksi ekovanhemmat ajavat naisten kotiorjuutta? Miten välttää suistumasta Äitiyden Mustaan Aukkoon? Miksi tytöille aina valehdellaan seksistä? Miten lapsia oikein tehdään? Mitä ihmiset harrastavat, kun harrastavat “liinailua”? Miksi kaikki mikä on luonnollista tuntuu niin tavattoman epäluonnolliselta? Äitikortti on saatavana Elisa Kirjan e-kirjana sekä pehmeäkantisena Lukulampun kaupasta.

 

  • Pirjo Rissasen Äitienpäivä jatkaa Muistot-romaanista tuttua tarinaa. Ulpun suvun naiset joutuvat yllättäen rauhallisen joulun jälkeen kipeiden paljastusten ja menetysten ristiaallokkoon, mutta äitienpäivään mennessä elämä on ehtinyt avata uusia ovia sulkeutuneiden tilalle. Pirjo Rissanen kertoo tavallisten naisten sielunliikkeistä lämmöllä ja viisaalla sydämellä. Äitienpäivä on saatavana Elisa Kirjan e-kirjana. Lukulampun kaupasta ei voi tilata juuri tätä Pirjo Rissasen kirjaa, mutta monia muita on saatavilla: tutustu täällä. Lue myös Pirjo Rissasen haastattelu.

 

  • Kyung-sook Shinin Pidä huolta äidistä sijoittuu Souliin, mutta kysyy kysymyksen, joka on tuttu kaikkialla: mitä lopulta tiedämme läheisistämme? Park So-nyo, 69-vuotias neljän lapsen äiti, katoaa Soulin metroasemalla. Perheenjäsenet ryhtyvät etsimään häntä. Samalla he joutuvat kysymään itseltään, kuinka hyvin he oikeastaan tunsivat äidin. Kätketyt salaisuudet paljastuvat yksi kerrallaan. Pidä huolta äidistä on kaunis teos rakkaudesta ja sukupolvien välisistä eroista. Pidä huolta äidistä on saatavana Elisa Kirjan e-kirjana sekä kovakantisena teoksena Lukulampun kaupasta.

 

Katso lisää e-kirja- ja äänikirjavinkkejä Elisa Kirjasta. Lukulampun kaupan äiti-kirjoihin voit tutustua täällä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja,  ja kirjoja voi tilata myös lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

sisaltoalue_mainospalkki

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

Katso kirjavinkit myös artikkelista Top 10: Kirjalliset äitihahmot.

Minkä kirjan annat tai toivot  saavasi äitienpäivälahjaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.