kjell_westö_rikinkeltainen_taivas

Kjell Westö: Rikinkeltainen taivas

Viikon kirjamme on yksi kirjasyksyn 2017 todennnäköisesti odotetuimmista uutuuksista, Kjell Westön romaani Rikinkeltainen taivas. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

 

Kjell Westön Rikinkeltainen taivas on kolmen sukupolven kertomus. Se alkaa 1960-luvulta ja päättyy nykyaikaan.

Rikinkeltainen taivas on kertomus sisaruudesa ja perhesuhteista, ystävyydestä ja aikuiseksi kasvamisesta. Onko täydellisiä perheitä olemassakaan? Kirjan kertoja tutustuu nuoruudessaan Alex ja Stella Rabelliin, Alexin kanssa hänellä on voimakas ystävyyssuhde ja Stellaan hän rakastuu. Nuorena kaikki tuntui olevan onnellista, mutta mikä on totuus? Westö on omimmillaan kuvatessaan ihmissuhteita ja luodessaan ajankuvaa.

”Rikinkeltaisessa taivaassa sukupuolet, sukupolvet ja yhteiskuntaluokat törmäilevät ja ottavat rajustikin yhteen”, kiteytetään Helsingin Sanomien arviossa. Ja: ”Rikinkeltainen taivas toimii kuin vanha kunnon romaani, jonka loppuun haluaisi pian päästä mutta jonka ei toivoisi loppuvan lainkaan.” Lue koko arvio.

Westö itse sanoo: ”Kun kirjoittaa isoa kudosta, jossa ihmisten elämänkohtalot lomittuvat, tulee pakostakin syntymää ja kuolemaa ja muita tällaisia aiheita, jotka herättävät tunteita. En minä sitä tahallani tee.” Hän kertoo elämästään ja kirjoistaa Imagen pitkässä haastattelussa, joka on tehty kirjailijan mökillä Turun saaristossa. Lue haastattelu.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Kjell Westön Rikinkeltainen taivas (Den svavelgula himlen, Otava 2017, suom. Laura Beck) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 23,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 30,80 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.