Kuvapohja_800_415_oranssi_reunus_Topeliuksen

Kirsti Mäkinen: Topeliuksen lukemisia lapsille

Lokakuun 18. päivä on Sadun nimipäivä ja Suomessa vietetään Satupäivää. Satupäivänä kannattaa lukea satuja joko itsekseen tai ääneen muiden kanssa. Satupäivän verkkosivuille on koottu vinkkejä satuaiheisista menoista ja tapahtumista. Lukulampun Viikon kirja on Satupäivän kunniaksi Kirsti Mäkisen Topeliuksen lukemisia lapsille.

 

 

Satupaiva_logo

 

Kouluneuvos Kirsti Mäkinen toi Zachris Topeliuksen satuaarteet nykyaikaan vuonna 2013. Topeliuksen lukemisia lapsille on nykysuomalaisille lukijoille sopiva kirja, jossa vanhahtavaa kieliasua on uudistettu ja joidenkin satujen juonenkäänteitä päivitetty. Satujen henki ja Topeliuksen lämmintunnelmainen kerronta ovat kuitenkin säilyneet. Topeliuksen sadut ovat tärkeä osa suomalaiskansallista kulttuuriperintöä ja Mäkisen uudistustyön ansiosta myös 2010-luvun lasten on helppo päästä satujen maailmaan mukaan.

Kirjan on kuvittanut palkittu taiteilija Risto Suomi. Kirjan kuvitusta on esitelty myös taidenäyttelyssä.

 

Tutustu kirjaan

 

Olen pyrkinyt säilyttämään saduissa Topeliuksen hengen, kuitenkin ilman 1800-luvun osoittelevuutta. – Kirsti Mäkinen Helsingin Sanomien haastattelussa.

Kirsti Mäkinen on taitavasti muokannut Topeliuksen sadut nykypäivään istuviksi. Kieli on helposti ääneen luettavaa, mutta mukana on alkuperäisten satujen muinainen tunnelma – sillä satu ilman mystiikkaa ei olisi satu. – Minna Lindgren Suomen Kuvalehdessä

Katso Yle Areenasta Kirsti Mäkisen ja Tuula Viitasaaren keskustelu kirjasta.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue lukunäyte ja osta kirja

 

Kirsti Mäkisen Topeliuksen lukemisia lapsille (WSOY 2013) on saatavana kovakantisena Lukulampun kaupasta, cd-muotoisena äänikirjana tai e-kirjana ja mp3-muotoisena äänikirjana Elisa Kirjasta.

Kovakantinen teos maksaa 33,20 €. Tutustu ja osta täällä. Cd-muotoisen äänikirjan hinta on 27,50 €, äänikirjan lukija on Sinikka Sokka. Tutustu ja osta cd-äänikirja täällä.  Lukulampun kaupasta ostettujen tuotteiden toimitus on ilmainen ja teokset voi ostaa myös lahjaksi niin, että teos toimitetaan suoraan lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirjan hinta on 8,90 €. Tutustu ja osta e-kirja täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan lukunäytteen. MP3-muotoisen äänikirjan hinta on 11,90 €. Tutustu ja osta mp3-äänikirja täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan lukunäytteen. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

1 comment

  1. I’ve only reached the introduction…..but Peter Costello? What a joke! They guy who couldn’t see a mining boom right under his nose, and the same guy who wanted to buy back all government debt in the early 2000′s (at generational lows in interest rates) and sell Telstra (whose price had been completely torched). He’s not fit for a job in asset allocation let alone an international institution of dubious repute.Right….back to article….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.