kierraetyskeskuksen_kirjamyynti_2_kuva_paeaekaupunkiseudun_kierraetyskeskus_heikki_kivijaervi_seepia

Kirjoja Suomesta ja historiasta

Kuukauden kierrätyskirjateema on tällä kertaa Suomi ja historia, Suomen juhlavuoden huipennukseen sopivasti. Aihe kattaa niin sotahistorian kuin lasten ja naisten historian, tiedot ja tarinat arkisen elämän kulusta. Millaiset historialliset aiheet sinua kiinnostavat?

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

kotirintaman_lapset

Suomi ja historia ovat joulukuun 2017 teema Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa ja myymälöissä.

Lasten Suomi

Millaista sota-aika oli lapsen silmin? Hanna Pukkilan teos Kotirintaman lapset kertoo kuvin ja sanoin vaikeasta ajasta – mutta myös ilosta ja toivosta.

suomen_lasten_historia

 

Jussi Kaakisen, Juha Kuisman ja Kirsti Mannisen toimittama Suomen lasten historia kuljettaa esi-isien aikaan tuhansien vuosien taakse, mutta kuvaa myös nykyisten lasten isovanhempien lapsuuden aikaa. Havainnollinen teos kertoo arkisesta elämästä: miten asuttiin, mitä syötiin, miten tultiin toimeen. Mukava ja kiinnostava teos kiinnostaa aikuistakin ja sopii erityisesti yhdessä lasten kanssa luettavaksi ja keskusteltavaksi.

me_puolustumme_elamaa

Naisten elämää

Me puolustimme elämää – naiskohtaloita kuvien takaa kertoo nimensä mukaisesti naisista sotaolosuhteissa. Mukana on kuvia sekä naisten tarinoita.

eri_kivaa_onerva

Anna Kortelaisen Eri kivaa! Onerva – Kaupungin naiset 1910 taas vie viime vuosisadan alkupuolelle ja sen ajan Helsinkiin kirjailija L. Onervan elämää seuraillen. Kirja on aarre erityisesti kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle, sillä se kertoo esimerkiksi taidenäyttelyistä ja teatteriesityksistä, monenlaisista kulttuuririennoista. Etenkin nuorten naisten omaan kulttuuriin saaattoi kuulua myös romanttista ystävyyttä. Tutustu teokseen.

silinteri_ja_silkkihuivi

Erkki Wuolijoen teos Silinteri ja silkkihuivi – Sylvi ja Wäinö Wuolijoen elämää Suomessa ja Euroopassa perustuu Erkki Wuolijoen Hauhon Wuolijoen kartanosta löytämään aineistoon: hänen isovanhempiensa Wäinö ja Sylvi Wuolijoen kirjallinen perintö oli ollut kartanolla koskemattomana heidän kuolemaansa saakka. Aineisto piirsi ainutlaatuisen kuvan Suomen poliittisisista alkuajoista ja myös myös Euroopan historiasta. Kotimaan uran jälkeen Wäinö ja Sylvi edustivat nuorta tasavaltaa suurlähettiläsparina Weimarin Saksassa Hitlerin valtaannousuun ja Oslossa saksalaismiehitykseen saakka. Millaista oli Sylvi Wuolijoen elämä?

 

sauna_kautta_aikojen
Suomessa on aina saunottu

Suomen historia ei ole vain ihmiskohtaloita vaan myös tapojen, asumisen ja elämisen historiaa.

Martti Vuorenjuuren Sauna kautta aikojen valottaa saunomisen historiaa eri puolilta maailmaa. Kirja sopii vaikkapa intohimoisen saunojan joululahjaksi.

Hämeen museon historia valottaa Suomen museohistoriaa laajemminkin. Hämeen museo on Tampereen ensimmäinen kulttuurihistoriallinen museo. Sen tarina nivoutuu erottamattomasti kotikaupunkinsa historiaan: molemmat ovat kokeneet niin sisällissodan hävityksen, sotien jälkeisen jälleenrakentamisen kuin taloudelliset nousu- ja laskusuhdanteetkin.

hameen_museon_historia
Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: artikkelin pääkuva Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus / Heikki Kivijärvi,  kirjojen kansikuvat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lisää kirjoja löydät Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta.
Jos verkkokaupasta tilatut kirjat noudetaan Kierrätyskeskuksen myymälästä, tilaukseen ei tule toimituskuluja. Katso verkkokaupan toimitusehdot.

Kuukauden kirjateema näkyy myös kaikissa Kierrätyskeskuksissa. Kuukauden kirjat ovat kassojen lähettyvillä.

 sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.