iceberg-908763_1280

Kirjoja, joissa on viileää

Viime viikolla listasimme hellekesän kunniaksi kirjoja, joissa on kuuma. Sen vastapainoksi nyt on vuorossa lista kirjoista, joissa on viileää. 

 

bea_uusma_naparetki_minun_rakkaustarinani

 

Bea Uusman Naparetki: Minun rakkaustarinani on moniulotteinen, päiväkirjamainen ja romaanimainen tietokirja naparetkeilystä.  Se kertoo siitä, miten kolme ruotsalaismiestä lähti tavoittelemaan Pohjoisnapaa vetypallolla vuonna 1897 –ja miten heidän mystinen retkensä muodostuu tämän päivän ruotsalaisnaiselle suureksi mielenkiinnon kohteeksi, jopa hieman pakkomielteeksi. Mitä oikein tapahtui? Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa ja Elisa Kirjassa.

 

Merikirja_SUOJAPAP.indd

 

Pohjoiseen ja syviin vesiin vie myös Morten Strøksnesin Merikirja: eli kuinka pyydystää jättihaita kumiveneestä  isolla merellä neljänä vuodenaikana. Teos kertoo merestä, luonnosta, ystävyydestä, ihmisen luontosuhteesta ja nimensä mukaisesti myös merkillisestä jättihaista. Kirja sijoittuu Lofoottien vesille Norjaan. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa ja Elisa Kirjassa. Lue myös aiemmin ilmestynyt Viikon kirja -esittelyjuttu Merikirjasta.

 

märta_tikkanen_suurpyytaja

 

Kaukokaipuuseen vastaa myös Märta Tikkasen Helsinkiin ja etenkin Grönlantiin sijoittuva Suurpyytäjä. Teoksen keskiössä ovat ihmissuhteet ja ajatukset, mutta Grönlannin kuvaus tekee vaikutuksen – ja viilentää mukavasti ajatuksena. Tutustu teoksen esittelyyn Kirjasampo-sivustolla ja  Luetut, lukemattomat -blogissa.

Kirjastokaistalla voit katsoa ja kuunnella, kun Märta Tikkanen lukee Suurpyytäjää.

 

hiihtovaellus_etelänavalle

 

 

Stein P. Aasheimin Hiihtovaellus etelänavalle: Eräretki Roald Amundsenin jäljissä kertoo norjalaisen retkikunnan matkasta.  Norjalaisten tavoite oli kulkea Amundsenin aikoinaan kulkema reitti, ja  päämääränä oli päästä perille Amundsenin retken satavuotispäivänä. Matkan ankaruudesta huolimatta juhlaretkikunta onnistui tavoitteessaan muutaman minuutin tarkkuudella. Tutustu seikkailukirjaan Lukulampun kaupassa.

 

vedenalainen_suomi

 

Pekka Tuurin upeasti kuvaama tietokirja Vedenalainen Suomi sukeltaa Suomen vesistöihin. Mitä tapahtuu veden alla? Millaisia eläimiä, kasveja ja hylkyjä pinnan alta löytyy? Tutustu kirjaan Lukulampun kaupassa.

 

Pimeyden vasen käsi

Ursula K. Le Guinin scifiromaani Pimeyden vasen käsi johdattaa Talvi-planeetalle. Karun ja viileän planeetan asukkaat ovat kaksineuvoisia. Kun planeetalle saapuu Maan edustaja, hän huomaa olevansa keskellä valtapeliä, ja lopulta alkaa pakomatka jäätiköllä. Tämä ja monta muuta talvista, varmasti viilentävää kirjaa on esitelty aiemmin ilmestyneessä artikkelissa Top 10: Talvikirjat.

Teoksesta on tehty kuunnelma, joka on kuunneltavissa Yle Areenassa.

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: Jäätikkökuva Pixabay, muut kuvat: kustantamot
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

Anna oma kirjavinkkisi viileästä kirjasta tai kerro, minkä kirjan sääkuvaus on jäänyt mieleesi.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.