Kirjoja, joissa on kuuma

Huh hellettä! Jos haluat lisätä kuumuuden tuntua, valitse kesäkirjaksi teos, jossa on helle.

 

camus_sivullinen

”Aurinko paistoi jo täydeltä terältään. Taivas alkoi rasittaa maata ja kuumuus nousi nopeasti.”

Albert Camusin Sivullisessa on kuuma. Piinaava lämpötila sopii teokseen, jossa päähenkilö Meursault tuntuu olevan moraaliton ja tunteeton. Koskettaako ädiin kuolema häntä, entä miten hän tulee ampuneeksi miehen eikä kadu asiaa? Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

gallay_rakkaus_on_saari

”Helle on tukahduttava.
Joessa kelluu oksia,jotka ovat katkenneet pohjoisempana ja ajautuneet tänne. Ne sulautuvt tummaan veteen.
Puut kärsivät, nekin, joiden juuret ovat vedessä.”

Helle piinaa myös toisessa ranskalaiskirjassa, Claudie Gallayn teoksessa Rakkaus on saari. Romaani sijoittuu Avingnonin kaupunkiin ja kertoo paitsi teatterifestivaaleista myös ihmissuhteista, etenkin niiden traagisuudesta. Tutustu teoksen esittelyyn Kirjasampo-sivustolla.

 

hemingway_vanhus_ja_meri

Ernest Hemingwayn Vanhus ja meri kuljettaa armottomiin olosuhteisiin, keskelle merta polttavassa auringonpaisteessa. Vanha kuubalainen kalastajamies ei ole saanut pitkään aikaan saalista – ja kun hän saa, alkaa hurja ja samalla pohdiskeleva, moniulotteinen eloonjäämiskamppailu. Painettu teos on loppuunmyyty, mutta Elisa Kirjan sivuilla voit tutustua äänikirjaan ja kuunnella sen alun ilmaiseksi.

lehtonen_putkinotko

Kotimaisista teoksista Joel Lehtosen Putkinotko on monelle perinteistä kesälukemistoa, ja syystä: rakastettu romaani sijoittuu yhteen kesäiseen päivään. Kiiltomato-sivuston arvion mukaan säätilalla on oma tehtävänsä tarinassa: ”Itse asiassa panoraamamainen, hidasteleva ympäristön esittely tuntuukin täysin harkitulta: samaan tapaan kuin helle koettelee rähjäistä savolaista mökkiä ja sen asukkaita, kerronta mutkittelee ja antaa häivähdyksiä Kenkkuinniemestä elinympäristönä. Lehtosen vetävä ja nautinnollinen kieli kutsuu nykylukijaakin pauloihinsa.” Lue koko arvio. Putkinotko, samoin kuu muutama muu Lehtosen teos, on saatavana ilmaiseksi Elisa Kirjan e-kirjana. Tutustu täällä.  Painettuun teokseen voit tutustua Lukulampun kaupassa, täällä.

 

Kuuma on myös näissä kotimaisissa kirjoissa:

pakkanen_helle

Outi Pakkasen Helle-dekkarissa Helsinkiä koettelee ensin helle ja sitten sen päättävä ukkosmyrsky. Pakkasen sankaritar Anna Laine joutuu evakkoon omituiselta vaikuttavaa töölöläistaloon. Kuumuudessa hänen tunteensakin ovat kärähtämisvaarassa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa ja Elisa Kirjassa e-kirjana ja äänikirjana.

lähteenmäki_karrelle_polttava_helle

Laura Lähteenmäen nuortenromaanissa Karrelle polttava helle 16-vuotias Aava on raskaana ja hautoo salaisuuttaan hautovassa kesäkuumuudessa. Hän haluaisi myydä tulevan lapsensa eräälle pariskunnalle, mutta onko ratkaisu mitenkään hyvä tai mahdollinen? Teos on viimeinen osa kiitettyä North End -sarjaa. Tutustu e-kirjaan Elisa Kirjassa.

 

Lisää kesäistä luettavaa

Tutustu myös Lukulampussa aiemmin ilmestyneisiin artikkeleihin:

Top 10: Kirjoja, joissa ollaan mökillä 
Top 10: Kirjoja merestä 
Top 10: 15 kirjaa puista ja metsästä 
Teksti ja kuva: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

Anna oma kirjavinkkisi hellekirjasta tai kerro, minkä kirjan sääkuvaus on jäänyt mieleesi.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

2 comments

  1. Anne Kilpi

    Veit Heinichenin dekkarissa Kullekin suo kuolemansa komisario Proteo Laurenti hikoilee helteisessä Italian Triestessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.