porttipuisto_kirjamyymala1

Kirjoja ja lukunurkkaus – Porttipuiston Kierrätyskeskuksen kirjapuoli kutsuu ostoksille ja viihtymään

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen uusin myymälä on Vantaan Porttipuistossa. Sen kirjapuoli on valoisa, kutsuva ja hyvin järjestetty. Porttipuiston myymäläpäällikkö Peppi Mattila kertoo, että Porttipuiston henkilökunta suorastaan kilpailee, kuka saa tehdä töitä kirjapuolella. Myös asiakkaat ovat löytäneet uuden kierrätyskirjakaupan.*

 

porttipuisto_kirjamyymala3

– Ihan kuin kirjasto!

Huudahdan spontaanisti, kun näen Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen uuden Porttipuiston myymälän kirjapuolen. Siistit hyllyt, kirjat genreittäin järjestyksessä, lukunurkkaus ja työpöytiä – kuin uusi, valoisa kirjasto. Tosin toisin kuin kirjastosta, täältä kirja-aarteet voi ostaa omaksi. Hinnat lähtevät eurosta, joskin ilmaisiakin kirjoja on tarjolla.

porttipuisto_kirjamyymala2

Kirjat ovat suosittuja

– Mekin olemme tyytyväisiä uuteen kirjamyymälään, sanoo Peppi Mattila. – Olemme halunneet luoda tilan, joka kutsuu ostamisen lisäksi myös oleilemaan ja viihtymään. Ja jotta kirjojen löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, olemme järjestäneet kirjat pääluokkien lisäksi vielä alaluokittain. Esimerkiksi ”historian” alla on ”sotahistoria”.

Mattila on Porttipuiston myymäläpäällikkö. Hän kertoo, että uusi myymälä on otettu hyvin vastaan. Porttipuisto avattiin hiljaisesti maaliskuun alussa, ja avajaistapahtumaa vietettiin lauantaina 10.3.

– Silloin meillä oli aamulla asiakkaita odottamassa ovien avautumista.

 

porttipuisto_kirjamyymala4

Kanta-asiakkaitakin on jo löytynyt. Kierrätyskeskuksessa kirjojen kierto on nopeaa, joten moni käy usein kirja-apajilla.

– Etenkin usein käyviä asiakkaita varten meillä on viimeksi tulleiden kirjojen hyllyt, Mattila esittelee. – Yhteen hyllyyn keräämme henkilökunnan suosituksia. Vielä kun saamme kaikki kyltitykset kuntoon, niin kirjoihin tutustuminen on vielä tämänhetkistäkin helpompaa.

Porttipuiston henkilökunnasta moni on aktiivinen lukija ja kirjojen ystävä.

– Kirjapuolta ei ole vastuutettu kenenkään yhden henkilön nimiin, mutta moni haluaa auttaa. Kierrätyskirjat kiinnostavat, ja kirjapuolelle on tunkua.

 

porttipuisto_kirjamyymala5jpg

Tulossa kirjoja ja kirjatapahtumia

Peppi Mattila sanoo, että jatkossa Porttipuistossa on enemmän kirjoja kuin nyt.

– Kaikki eri kierrätyskeskuksiin tuodut kirjat lajitellaan ja hinnoitellaan Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa Espoossa. Sieltä mekin saamme kirjoja ja sieltä voimme myös tilata lisää esimerkiksi tietyn genren kirjoja. Hyllymme täyttyvät vähitellen.

Mattila kertoo, että jatkossa Porttipuistossa on tarkoitus pitää myös erilaisia tapahtumia.

– Kevään ohjelmassa meillä on esimerkiksi Kirjan uusi elämä -askartelutyöpaja. Kirjapuolen työpöydät kuuluvat ympäristökoulutuspuolellemme. Se järjestää monenlaista ohjelmaa esimerkiksi koululaisille. Ja miksei täällä voisi olla myös lasten satuhetkiä ja muita kirjatapahtumia!

Entäpä jos etsii jotain tiettyä kirjaa?

Peppi Mattila lupaa, että Porttipuistosta voi kysellä, olisiko haluttua kirjaa saatavilla. Ja joka tapauksessa Porttipuisto toimii kuten muutkin Kierrätyskeskukset: verkkokaupasta tilatun kirjan voi noutaa veloituksetta myymälästä.

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: Antti Kannelsuo / Lukulamppu.fi
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

porttipuisto_kirjamyymala6jpg

 

sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

sisaltoalue_mainospalkki

Lue myös:

Kierrätyskeskus palvelee kirjanystävää
Marja Peltola ohjaa Kirjan uusi elämä -näpräpajoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.