katja_joulukirjat

Kirjateemana joulu ja sisustaminen: Kirjabloggari Katja Jalkasen joulunaikaan kuuluu kirjoja ja tunnelmointia

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kuukauden kirjateema on joulu ja sisustaminen. Millainen on kirjabloggarin joulu? Sen kertoo Lumiomena-blogin Katja Jalkanen, joulu- ja joulukirjaihminen.

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

Miten valmistaudut jouluun?

– Joulu on aina ollut suosikkiaikaani vuodesta. Rakastan sitä, miten joulun aika tuo valoa pimeimpään vuodenaikaan, ja siksi meille kotiin alkaa ilmestyä talvivaloja jo loka-marraskuussa. Nyt joulukuussa olen jo täysin irti: meillä on jopa jouluiset sohvatyynynpäälliset ja kuuntelen jouluista musiikkia viimeistään marraskuun lopusta alkaen. Mitään yltiömäistä en kuitenkaan halua: en liikaa glitteriä, en tonttupolkkaa, en ”rumaa joulupaitaa”. Kyse on enemmänkin tunnelmoinnista. Jouluun valmistaudun lopulta aika simppelisti: joulukalenteri, herkkuja, joulukukkia, kuusi tulee taloon joulunalusviikolla – se on mielen virittämistä sydäntalveen! En esimerkiksi tee isoa joulusiivousta, arkinen viikkosiivous riittää.rudolf_koivun_joulukirja
Vaikuttaako joulunaika lukemiseesi?

– Vaikuttaa. Haluan joulukuussa lukea erityisen ihanaa kirjallisuutta. Tämä ei tarkoita imeliä tai aina edes erityisen jouluisia kirjoja, vaan sellaisia kirjoja, joita olen säästellyt joulukuulle. Ne saattavat olla vaikka klassikoita, esimerkiksi viime vuonna luin vihdoin Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuvan ja Charles Dickensin Saiturin joulun. Parhaillaan luen palkittua kotimaista romaania, sitten aion sukeltaa brittiläiseen jouluun.

simpsonien_joulupläjäys
Annatko ja saatko kirjoja joululahjaksi?

– Tietenkin! Kirja on paras lahja. Ostan yhtä lailla uusia ja kierrätettyjä kirjoja lahjan saajan toiveiden mukaisesti. Tänä jouluna aion antaa lahjaksi muun muassa Minna Rytisalon romaania Rouva C. sekä Ines Lukkasen hauskaa Taidevandalismia. Kummipojalleni ostan uusimman Tatun ja Patun. Itselleni etsin Joan Didionin Maagisen ajattelun aikaa, joka on ilmestynyt suomeksi reilut kymmenen vuotta sitten. Sen löytämiseen tarvitsen hieman onnea, täytyy pitää silmät auki antikvariaateissa ja kierrätyskeskuksissa.

tunnelmallinen_joulu
Mitkä joulukuun kirjateeman kirjoista kiinnostavat sinua?

– Joulukuun teeman kirjoissa on jouluihmisille sopivia tunnelmointikirjoja. Rudolf Koivun joulukirja lumoaa varmasti jokaisen, Rudolf Koivun kuvituksia en koskaan kyllästy ihastelemaan. Omat lapseni ilahtuisivat Simpsonien Joulupläjäyksestä, joka tarjonnee hieman jouluista satiiria ja vänkää huumoria. Itse pyrin joka joulu päivittämään jotain, esimerkiksi jonkun jouluisen koristeen, ruoan tai leivonnaisen. Charlotta Bouchtin ja Mari Kolin kirja Tunnelmallinen joulu voisikin tarjota uusia ideoita joulunalusaikaan.

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: Katja Jalkasen kuva / Katja Jalkanen, kirjojen kuvat: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lisää kirjoja löydät Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta.
Jos verkkokaupasta tilatut kirjat noudetaan Kierrätyskeskuksen myymälästä, tilaukseen ei tule toimituskuluja. Katso verkkokaupan toimitusehdot.

Kuukauden kirjateema näkyy myös kaikissa Kierrätyskeskuksissa. Kuukauden kirjat ovat kassojen lähettyvillä.

sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.