bookswap2

Kirjat kiertävät lentoasemalla ja Kampissa – Tutustu kirjankierrätyspisteisiin

Nappaa mukaan kesälukemista Helsinki-Vantaan lentoaseman tai Kampin keskuksen kirjankierrätyspisteestä – tai jätä kirja seuraavan lukijan löydettäväksi. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus tekee yhteistyötä molempien kierrätyspisteiden kanssa. 

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

Helsinki-Vantaan lentoaseman Book Swap -kirjapiste on Kainuu-tilassa. Johanna Laakso, joka vastaa asiakaskokemuksesta Finavialla, kertoo, että kirjojenvaihtopiste sijaitsee Shengen-alueella lentokentän turvatarkastetulla alueella.

– Kaikilla lentomatkustajilla on sinne pääsy.

Book Swap täytti juuri seitsemän vuotta, ja yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa on tehty alusta saakka.

– Idea kirjojenvaihtopisteestä tuli co-creation-tempauksesta, jossa rekrytoimme seitsemän Laadun metsästäjää (Quality Hunters). He matkustivat lentäen muun muassa Euroopan ja Aasian välillä ja tutkivat ja ideoivat, mikä voisi tehdä lentomatkustamisesta ja lentoasemasta vieläkin kiinnostavamman ja mukavamman asiakaskokemusnäkökulmasta.

bookswap3

Tarkkaa tietoa siitä, montako kirjaa Book Swapin kautta on kulkenut, ei ole – mutta se on varmaa, että kirjapisteestä on vuosien mittaan saattanut löytää monenlaista lukemista.

– Kirjojen kirjo on mielenkiintoinen, ja esimerkiksi englanninkieliset pokkarit ovat suosittuja, Johanna Laakso sanoo. – Muistan, kun avasin ensimmäisen Kierrätyskeskuksen kirjalaatikon. Sain käsiini ensin Ian Flemingin James Bond 007:n ja sitten Leo Tolstoin Sota ja rauha -romaanin.

bookswap4

Lentoaseman asiakkaat ovat ottaneet kirjapisteen hyvin vastaan.

– Olemme saaneet pelkästään hyvää palautetta. Ihmiset tuovat meille jo lukemiaan kirjoja ja niin halutessaan ottavat matkaan mukaan uutta luettavaa. Kirjoja on nykyään myös japaniksi, thaiksi ja arabiaksi, muun muassa. Kattaus on siis erittäin monipuolinen ja kansainvälinen.

Kirjat eivät pääse loppumaan, sillä lentoaseman asiakaspalvelu tilaa niitä tarpeen mukaan lisää Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselta.

Book Swapin esittely Finavian sivuilla.

kampinsuutari2

Kampista saa dekkareita ja romaaneja

Kierrätyskeskuksen toinen yhteistyökirjapiste on Helsingin Kampin keskuksessa Kampin suutarin yhteydessä.

kampinsuutari1

– Kampin suutariin toimitamme kirjoja vielä enemmän kuin lentokentälle, kertoo tuotehallinnon päällikkö Miia Podworsky Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta.  –  Kamppiin menee romaaneja ja dekkareita, kentälle etenkin englannin-, suomen- ja ruotsinkielisiä pokkareita.

Kuten lentokentällekin, myös suutarin kirjapisteelle voi jättää kirjoja. Piste on todella suosittu, sillä sen kautta kiertää viikossa parhaimmillaan jopa tuhansia kirjoja.

Kampin suutari palvelee Kampissa kaukoliikenteen terminaalissa.

Katso Kampin suutarin yhteystiedot.

 

 

 

Teksti ja kuvat: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi


Lue myös

sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

sisaltoalue_mainospalkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.