lastenkirjasyksy_2016_kiinnostavat

Kirjasyksy 2016: Kiinnostavimmat lastenkirjat

Lapsille lukeminen kannattaa aina. Kirjoja rakastamaan oppinut lapsi lukee mielellään myös itse. Syksyn uutuuslastenkirjat pureutuvat arjen ongelmiin tai tarjoavat pakomatkan mielikuvituksen maailmaan. Lastenkirjat tarjoavat myös paljon tietoa opinhaluisille ja runoutta kielestä ja kauneudesta kiinnostuneille.

 

herrat

 

Katselukirjoja pienimmille

Anne Vaskon ihastuttavat kuvakirjat Oma maa mansikka (Tammi) ja Jukolan seitsemän poikaa (Tammi) ovat värikylläisiä kirjoja, joiden parissa pieni saa tutkia kiinnostavia kuvia ja nauttia ääneen luetuista loruista. Tutustu teoksiin Lukulampun kaupassa: Oma maa mansikka ja Jukolan seitsemän poikaa.

Magali Le Huchen Peku ja rokkibändi (Tammi) kertoo Peku-koiran Lontoon-seikkailusta. Tarinan edetessä voi myös kuunnella kirjan ääniä. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Chris Oxladen Rakenna ja leiki: paloasema (Otava) kertoo pelastajien arjesta ja pieni lukija voi rakentaa pahvista oman paloaseman. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Maaria Päivisen ja Huginn Thor Gretarssonin kirjoittama ja Srimalie Bassanin kuvittama Herra T ja kana nimeltä Aasi (Myllylahti) kertoo ystävyydestä ja eläimistä. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

metsa

 

Sopivasti seikkailua lukemaan oppineille ja opetteleville

Juhani Känkäsen Ilo irti, Apo Apponen (Teos) kertoo pojasta, joka ei millään keksi tekemistä itselleen. Kun vanhemmat eivät ehdi leikkimään, mielikuvitus tulee apuun. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Lena Frölander-Ulfin Minä, muru ja metsä (S&S) vie jännittävälle matkalle metsään. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Andy Stantonin Mitä syödään, herra Gummi? (S&S) jatkaa suosittua ällöttävästä herra Gummista kertovaa sarjaa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

aurinkolinnut

 

Alakoululaisille arkirealismia ja mielikuvituksen lentoa

Elina Tiilikan Kun mummi katosi (Myllylahti) on lapsille sopivaan muotoon puettu kertomus vanhuksen muistisairaudesta. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Mila Teräksen kirjoittama ja Ilona Partasen kuvittama Aurinkolinnut (Karisto) kertoo runollisella tavalla yksinäisyydestä ja ystävyydestä. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Tuutikki Tolosen kirjoittama ja Pasi Pitkäsen kuvittama Mörköreitti (Tammi) jatkaa palkitun Mörkövahdin tarinaa. Maikki seikkailee maan alla mörköjen parissa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Heikki Lehikoisen kirjoittama ja Emmi Jormalaisen kuvittama Kuningas Faravidin testamentti (Teos) vie sukelluslabradori Tufunuksen ja tämän ystävän Maroksen muinaisen kuninkaan jäljille. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Salla Simukan kirjoittama ja Saku Heinäsen kuvittamassa Sisarlassa (Tammi) Aliisa-tyttö päätyy jännittävään Sisarlan maailmaan ja löytää parhaan ystävän, Merin. Tyttöjen tehtävänä on löytää Sisarlaa hallitseva kuningatar. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Marja Ahon Huhuu! Kartanossa kummittelee (Myllylahti) on jo kolmas kirja Allun ja Rikun seikkailuista. Aho oli finaalissa Lasten LukuVarkaus -kilpailussa vuonna 2015. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

tietokonetoimii

 

Tiedonjanon sammuttajia

Supertietokirja: yli 10 000 kuvan löytöretki (Otava) sopii kaikille tiedonhaluisille esikoululaisille ja sitä vanhemmille. Historia, eläimet, kulttuuri ja urheilu tulevat tutuiksi kirjan äärellä. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Silja Sillanpään kirjoittama ja Kati Vuorennon kuvittama Tenho ja Ryske – satuja soitosta (S&S) on iltasaduksikin sopiva tietokirja suomalaisista perinnesoittimista ja soittamisen merkityksestä suomalaisessa kulttuurissa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Kirsti Mannisen ja Carlos da Cruzin Suomen lasten Suomi (Otava) vie kiertomatkalle Suomen kulttuuriin ja historiaan. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Rosie Dickinsin Kuinka tietokone toimii? Kurkista ja koodaa! (Tammi) on värikäs luukkukirja, jonka avulla perheen pienimmätkin voivat tutustua tietokoneen toimintaan. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Mauri Kunnaksen Isovanhempien kirja (Otava) on perheen oma tietokirja. Isovanhemmat täyttävät kirjaan tietoa perheen elämästä lapsenlasta varten. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

onnenkuplia

 

Runoista riemua ja viisautta

Leena Krohnin Kirje Buddhalle (Teos) on runokertomus Posteljoonin tehtävästä. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Hanna Lundströmin toimittama ja Maija Hurmeen kuvittama Onnen kuplia (S&S) sopii pienen ensimmäiseksi runokirjaksi. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Inkeri Karvosen kirjoittama ja Emmi Jormalaisen kuvittama Hupsuja hassuja hipsukkatassuja (Otava) on täynnä ihania runoja ja loruja, joista perheen pienimmät nauttivat. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamoilta
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

Artikkelin avainsana ja muut aihepiirin artikkelit: uutuudet, lastenkirjallisuus

Mitä lastenkirjoja sinä suosittelet? Kerro oma vinkkisi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.