Kirjan_takana

Kirjan takana: Robustos

Kirjan takana -sarjassa esitellään kirjan taustalla olevia toimijoita. Muut artikkelisarjan jutut löydät avainsanalla kirjan takana.

Tässä Robustoksen kustantaja Heikki Savolan haastattelu:

 

Millainen on kustantamonne historia?
Kustannusliike Robustos on perustettu 2005. Alusta pitäen tavoitteenamme on ollut julkaista hyvää kotimaista kaunokirjallisuutta vähän mutta harkiten. Vuosien aikana olemme julkaisseet n. 60 kirjaa, joille on tullut ehdokkuuksia niin Finlandia Junior-, Runeberg- kuin Kuvastaja-kilpailuissakin. Tilillä on myös yksi Blogistanian Kuopus -voitto.

Minkälaista kirjallisuutta julkaisette?
Julkaisemme ennen muuta kotimaista kaunokirjallisuutta: romaaneja, novelleja, esseitä ja runoja.

Montako teosta julkaisette vuosittain?
Alle kymmenen teosta.

Miten kustantamollanne menee ja mitä kristallipallossa näkyy?
Robustoksella menee kokoluokkaansa nähden hyvin. Totta kai jokainen kustantaja toivoo enemmän myyntiä, mutta olemme tilanteeseen tyytyväisiä. Tulevaisuus näyttää lupaavalta, kuten se on näyttänyt koko Robustoksen toiminnan ajan. Jos ajatellaan kirja-alan tulevaisuutta ylipäätään, tulevaisuudessa on monta valopilkkua joita kohti kannattaa suunnistaa, vaikka ympärillä onkin paljon pimeyttä.

Mitkä teoksenne haluaisit nostaa esiin kuluvalta kirjakaudelta?
Kun en voi nostaa kaikkia esiin, mainitsen vain  J.S.Meresmaan Naakkamestarin, joka voitti vuosi sitten Robustoksen pienoisromaanikilpailun, Alzheimerin taudista kertovan Merja Svenskin romaanin Kaksoisidos ja näyttelijä Hannu Huuskan hyväntuulisen muistelmateoksen Polttava tahto.

Millainen lukija itse olet ja minkä kirjan viimeksi luit?
Luen paljon, mutta enimmäkseen keskeneräisiä kirjoja, jotka ilmestyvät joskus tulevaisuudessa. Valmiita kirjoja haluaisin ehtiä lukea enemmän, mutta silloin kun ehdin luen laidasta laitaan kaikenlaista kirjallisuutta – ja useita kirjoja samaan aikaan. Viimeksi luin loppuun Tapani Baggen dekkarin kirjoittajille suunnatun opaskirjan Se murhaa joka osaa. Kohta saan loppuun Jari Tervon Matriarkan ja Hanna Morren romaanin Tuonen tahto.

Lisätietoa kustantamosta

 

Teksti: Lassi Junkkarinen / Lukulamppu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.