kirjailijanpuisto_paakuva

Kirjailijan kintereillä: Töölön Kirjailijanpuisto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kirja on semmoinen tila,
jossa lukija voi asua.

En bok är ett rum
där läsaren kan bo.
Näin kiteyttää kirjan olemuksen Antti Hyry Akateemisen kirjakaupan nimikkopenkin runolaatassa Helsingin Töölön Kirjailijanpuistossa. Pienehkössä puistossa on kymmenkunta sitaatein – ja osin kirja-alan toimijoiden logoin – koristeltua penkkiä ja ainakin touko-kesäkuun vaihteessa valtava määrä värejä ja tuoksuja. Jättilaukat huojahtelevat tuulessa, atsaleat kukkivat, Kirjailijanpuiston oma omenapuulajike, koristeomenapuu Kirjailija malus ’Kirjailija’, on kukassa sekin. Ruusujen aika on vielä edessä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Miksi kiire
Hidastetaan vähän
Katsellaan

En tahtoisi vielä 
joutua perille

 

Kyllikki Villan sanat sopivat kirjalliseen keitaaseen keskellä kaupungin hulinaa. Monesta muustakin penkistä löytyy oleellisia ajatuksia, Ilpo Tiihosen Helsinki-runopenkistä taas varsin monta lukukertaa kestävä helsinkiläisilottelu. Arvoisat helsingit, helsingit ja helsingit! / Hel helsingimme gin helsistyneet helsetisti / Kun helsisin singin helsingistyttämään!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kirjailijanpuiston sijaitsee Topeliuksenkadun varrella, tarkka osoite on Tavastsjernankatu 1. Lisätietoa puistosta saa mm.  Yelp– ja Vihreät sylit -sivustojen artikkeleista.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Teksti ja kuvat: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi

Teksti ja kuvat on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Lukulamppu liikkuu sekä kirjailijoiden että kirjallisten hahmojen kintereillä kameran kanssa. Kirjailijan kintereillä -artikkelimme löydät hakusanan kirjailijan kintereillä alta.

 

Oletko käynyt Kirjailijanpuistossa? Kerro myös oma vinkkisi kirjallisesta paikasta, jossa kannattaa käydä!

2 comments

  1. Lukulamppu
    Author

    Pekka, kiitos kommentista ja Kivikirjasto-vinkistä! Vaikuttaa varsin hyvältä kirjanystävän retkipaikalta tuokin. Toivotaan, että Lukulamppu pääsee vierailemaan sielläkin jossain vaiheessa!

    t. Jenni / Lukulamppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.