_DSC5914

Kierrätyskeskus palvelee kirjanystävää

Minne kierrättää kirjoja? Ja mistä etsiä kadonneita kirja-aarteita tai kirjalahjoja? Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus myy kirjoja sekä myymälöissä että verkossa. Vuonna 2017 kirjat on yksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen pääteemoista.

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen tuoteryhmävastaava Miia Podworsky kertoo, miten Kierrätyskeskus saa kirjoja, miten kirjat luokitellaan ja millaisia kirjoja päätyyn myyntiin.

 

kierrätyskeskuksen_kirjamyynti_3_kuva_pääkaupunkiseudun_kierrätyskeskus_heikki_kivijärvi

 

Millaista Kierrätyskeskuksen kirjamyynti on?

Kaikissa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksissa on omat kirjamyyntiosastonsa. Suurimmat valikoimat löytyvät Espoon Nihtisillan ja Vantaan Koivukylän myymälöistä.

Kirjavalikoima on sopivassa suhteessa myymälän kokoon nähden. Kaikista myymälöistä löytyy valikoimat kaunokirjallisuutta, pokkareita sekä lasten ja nuorten kirjoja. Lisäksi myymälöissä on vaihtuva valikoima erilaisia harrastekirjoja, kuten taide-, historia-, luonto-, kädentaito- ja keittokirjoja. Myymälöissä on myös tarjolla sarjakuvia, aikakausilehtiä ja matkakirjoja.

Pyrimme esittelemään asiakkaillemme ensi vuoden aikana laajaa kirjavalikoimaamme kuukausittain vaihtuvilla kirjateemoilla. Tulevaan teemavuoteen osallistuu myös verkkokauppamme, josta löytyy tälläkin hetkellä iso määrä kirjavalikoimamme parhaimmistoa.

Mistä saatte kirjoja?

Lähes kaikki kirjat tulevat lahjoituksena yksityisiltä ihmisiltä. Lahjoituksia voi jättää kaikkiin myymälöihin, joista ne kuljetetaan Nihtisillan logistiikkakeskukseen käsiteltäväksi.

Entä millaisia asiakkaita teillä on?

Asiakaskuntamme on hyvin monipuolista. Keräilijöitä käy paljon. Romaanit, suomenkieliset pokkarit ja lasten kuvakirjat ovat kolme suosituinta genreä, joita meiltä ostetaan.

Etsin tiettyä kirjaa. Voinko ottaa etukäteen yhteyttä Kierrätyskeskukseen tai verkkokauppaan ja tiedustella, löytyykö teosta?

Verkkokaupassa tiettyä kirjaa voi hakea hakusanoilla, teoksen tai kirjailijan nimellä hakukentästä.

Myymälöiden valikoima elää päivittäin, joten helpointa on tulla tekemään löytöjä paikan päälle. Emme ylläpidä myymälöissä minkäänlaista tietokantaa valikoimistamme, sillä se vaihtelee hyvin paljon.

Moni haluaa säästää, ja usein melko uuttakin kirjaa on vaikea löytää kirjakaupoista. Miten rohkaista ihmistä, joka miettii, kehtaako esimerkiksi joululahjaksi antaa käytetyn kirjan?

Kirjat ovat monesti hyviä kierrätettäviä, koska usein ne luetaan vain kerran, jonka jälkeen niitä säilytetään siististi hyllyssä, kunnes ne päätyvät lahjoituksena meille. Siksi kierrätetty kirja on myös hyvä lahjaostos, sillä monet ovat vielä uudenveroisia.

Pyrimme myös joulun aikaan laittamaan isommin esille myymälöihin kirjavalikoimamme parhaimmistoa, jotta lahjaostoksen teko olisi asiakkaillemme mahdollisimman helppoa. Myös verkkokaupassa on vinkkejä joululahjakirjoiksi sopivista teoksista.

kierrätyskeskuksen_kirjamyynti_2_kuva_pääkaupunkiseudun_kierrätyskeskus_heikki_kivijärvi


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.
Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan


Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy / Heikki Kivijärvi
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupukiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

sisaltoalue_mainospalkki

 

Ostatko itsellesi tai lahjaksi käytettyjä kirjoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.