uutuuskirjat_kevat_2019_kuva_pixabay

Kevään 2019 kirjavinkit: kaunoa ja tietoa

Millaisia kirjoja keväällä 2019 ilmestyy? Poimimme kirjatarjonnasta uutuusvinkkejä.

1kevat2019_eeva_kilpi_sininen_muistikirja

Eeva Kilpi julkaisee teoksen Sininen muistikirja. Se sisältää rakastetun runoilijan ja romaanikirjailijan päiväkirjamerkintöjä kahdenkymmenen vuoden ajalta. Kustantamon (WSOY) sivuilta löytyy makupala teoksesta:

Elämä on jännitystila. Onni on unelma siitä että se jännitys edes ajoittain hellittäisi.

Tutustu Eeva Kilven uutuuskirjaan Lukulampun kaupassa.* Kirja ilmestyy sekä painettuna että CD-äänikirjana.

2kevat2019_uutuuskirjat_claudie_gallay_odottamaton_kauneus

WSOY julkaisee myös ranskalaisen Claudie Gallayn romaanin Odottamaton kauneus, joka kertoo taiteesta ja elämänmuutoksesta. Sen päähenkilöllä Jeannella on kaikki hyvin, mutta hän haluaa muutoksen, yllätyksen. Romaania on kuvailtu päiväksi Pariisissa ja teokseksi, jossa tiivistyy elämä ja sen kauneus. Gallaylta on aiemmin suomennettu romaani Rakkaus on saari ja bestseller Tyrskyt. Tutustu teokseen Odottamaton kauneus Lukulampun kaupassa.

3kevat2019_uutuuskirjat_jeffrey_eugenides_oikukkaat_puutarhat

Otavalta ilmestyy Jeffrey Eugenidesin novelleja. Novellikokelman nimi on Oikukkaat puutarhat, ja sen kertomuksia yhdistää se, että ne kertovat nykyihmisen isoista ja pienistä merkillisistä ongelmista. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

(Otava on muuten antanut jo Margaret Atwoodin lukijoille kutkuttavia ennakkotietoja kirjasyksystä 2019: syyskuussa ilmestyy Orjattaresi-romaanin jatko-osa Testamentit. Lue Otavan tiedote Atwoodin uutuuskirjasta. )

tawada_muistelmat_lumessa

 

Japanilais-saksalaisen Yoko Tawadan Muistelmat lumessa -romaani kertoo kolmesta jääkarhusta. Teoksen idea on omintakeinen: moskovalaisesta sirkuksesta kadonnut isoäitijääkarhu tutustuu akateemiseen maailmaan ja kirjoittaa muistelmiaan. Toska-pentu päätyy sirkukseen, mutta sanelee niin ikään muistelmiaan kouluttajalleen, ja pieni Knut-pentu kasvaa yksin Berliinin eläintarhassa. Teos pohtii muun muassa luomista, identiteettiä ja inhimillisyyttä, ja sen julkaisija on Fabriikki-kustannus. Tutustu Muistelmat lumessa -teokseen Lukulampun kaupassa.

petri_karra_musta_valo

Mihin kaikkeen vanhemman rakkaus riiittää ja oikeuttaa? Petri Karran perhedraamassa ja jännityskertomuksessa Musta valo (Tammi) sitä pohtii kirjallisuuden professori, joka halveksii narkkaripoikaansa. Mutta kun poika sotkee asiansa, isänrakkaus herää – vaikka pojan pelastaminen vaatii kyseenalaisia päätöksiä ja tekoja. Tutustu Petri Karran Musta valo -romaaniin Lukulampun kaupassa.

kutscher_babylon_berlin

Babylon Berlin -televisiosarja on saanut paljon kiitosta ja katsojia Suomessakin. Tiesitkö, että televisiosarja perustuu kirjasarjaan? Volker Kutscherin Babylon Berlin (Bazar) aloittaa nuoresta komisario Gereon Rathista kertovan dekkarisarjan. Kirja sijoittuu vuoteen 1929 ja kuohuvaan, sykkivään Berliinin suurkaupunkiin. Moraalisäännöt ovat unohtuneet ja poliittinen juonittelu on läsnä kaikkialla. Kirja tutustuttaa niin menneeseen Berliiniin kuin alamaailman toimintaan. Tutustu Babylon Berlin -kirjaan Lukulampun kaupassa.

4kevat2019_uutuuskirjat_naisia_nimittain_kirjallisuutremme_naishahmoja

Kevään 2019 tietokirjoja

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on julkaissut Anne Helttusen ja Tuula Uusi-Hallilan tietokirjan Naisia nimittäin – Kirjallisuutemme naishahmoja. Se esittelee viisikymmentä kotimaisen kirjallisuuden naishahmoa Kalevalan Ainosta Myrskyluodon Maijaan. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

SKS julkaisi jo alkuvuodesta uusintapainoksen Martti Haavion klassikkoteoksesta Suomalainen mytologia. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

bythell_elamani_kirjakauppiaana

 

Millaista on kirjakauppiaan elämä? Siitä kertoo skotlantilaisen Shaun Bythellin teos Elämäni kirjakauppiaani (Kirjapaja). Jokaisen kirjanystävän toivekirjaksi luonnehdittu teos kertoo kirjakaupan pitämisestä ja pienen kirjakaupan asiakaskunnasta sekä kuljettaa skotlantilaiselämään. Teoksen on suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

rosenlund_saa_joka_muutti_maailmaa

”Hullu, hullumpi, ilmasto” alkaa Marcus Rosenlundin kirjan Sää joka muutti maailmaa (Kustantamo S&S) esittely. Tietokirja kertoo, miten ilmasto ja sääolosuhteet ovat vaikuttaneet maapallon oloihin ja historian kulkuun. Teosta on verrattu Yuval Noah Hararin Sapiens-bestselleriin. Tutustu Sää joka muutti maailmaa -teokseen Lukulampun kaupassa.

ihan_oikeat_viikinkiajan_lapset

Viimeinen kirjavinkki on lasten tietokirja. Karoliina Suoniemen Ihan oikeat viikinkiajan lapset, lasten historiallinen tietokirja (Avain) kuljettaa noin tuhannen vuoden takaiseen Suomeen. Millaista Suomessa oli silloin? Millaista oli lasten elämä, mitä lapset tekivät ja miten he leikkivät? Emmi Kyytsösen kuvittama tietokirja kertoo rautakauden elämästä asiantuntevasti mutta lapsentasoisesti. Tutustu Ihan oikeat viikinkiajan lapset -kirjaan Lukulampun kaupassa.

Lisää kirjavinkkejä

Tutustu myös näihin kirjalistauksiin:

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: artikkelin pääkuva / Pixabay, kirjojen kansikuvat / kustantamot
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

*Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

sisaltoalue_mainospalkki

Mitä uutuuskirjaa odotat? Kerro kevään 2019 kirjavinkkisi!

 

1 comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.