kirjoituskurssit

Kesän kirjoituskursseja

Moni innokas lukija on myös kirjoittaja, tai ainakin kirjoittajaksi tahtova. Listasimme muutaman kirjoituskurssivaihtoehdon tulevaksi kesäksi. Kommenttiosiossa voit kertoa kurssikokemuksistasi tai antaa oman kurssivinkkisi.

 

Lasten ja nuorten kirjoituspajoja Porvoossa

 

Kirjailija, kouluttaja Tero Liukkosen yritys Scribe järjestää viikon mittaisia kirjoituskursseja koululaisikäisille lapsille ja nuorille. Kurssien vetäjä on kirjailija Maria Peura, ja kurssit järjestetään Porvoossa. Lisätietoja saat Scriben sivuilta.

 

Mörönperälle proosapajaan

 

Kirjailija Mari Mörö pitää kesäisin erityisesti romaanikäsikirjoituksen työstäjille proosapajoja kotonaan Mikkelissä, Mörönperällä. Lisätietoa Mari Mörön kirjailijasivuilta.

 

Runon jäljille Valamoon

 

Valamon luostarin kesäkurssitarjonta on runsas ja tarjoaa paljon muutakin kuin kirjoittamista. Kirjoittajille löytyy esimerkiksi Runo ja aforismi -kurssi. Kurssitiedot löytyvät Valamon kurssiesitteestä.

 

Fantasiasta ironiaan Orivedellä

 

Oriveden opisto lienee maamme tunnetuimpia kirjoituskurssittajia. Tulevan kesän kursseista suurin osa järjestetään paikan päällä Orivedellä, osa Helsingissä. Valittavana on monenlaista asiatekstien tuottamisesta dekkari- ja fantasiakursseihin sekä lempeään kirjoittamiseen; myös nuorille on omia kursseja. Lisätietoja Oriveden opiston sivuilta.

 

Lisäksi kirjoituskursseja järjestävät mm. työväen- ja kansalaisopistot ja kesäyliopistot. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistolla on Oulussa lasten kesäyliopisto, jossa voi opiskella Manga-sarjakuvan piirtämistä.

 

Teksti ja kuva: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi

Artikkeli on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Oletko ollut tai aiotko mennä kirjoituskurssille? Kerro kokemuksistasi tai anna vinkkisi, missä kannattaisi opiskella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.