KirjallinenTurku

Kesäisen Turun kirjakohteita

Kesällä on kiva kierrellä kauniissa kaupunkimiljöissä, ja mikäpä mukavampaa kuin samalla katsastaa kirjatarjontaa ja tehdä mainioita löytöjä. Turku on paitsi viehättävä kesäkaupunki myös kirjanystävälle hauska ja helppo kohde. Aivan ydinkeskustassa on kävelyetäisyydellä monta mielenkiintoista ja persoonallista kirjakauppaa koluttavaksi. Tässä muutama poiminta tarjonnasta. Kommentteihin otetaan mielellään vastaan lukijoiden lisävinkkejä!

 

Pieni kirjapuoti

Pieni kirjapuoti ei kuulu ketjuihin

 

Turun alueen harvoihin itsenäisiin, ketjuihin kuulumattomiin kirjakauppoihin lukeutuva Pieni kirjapuoti sijaitsee osoitteessa Yliopistonkatu 26, aivan kävelykatuosuuden tuntumassa. Kauppias Katri Tuomisen luotsaama liike on ollut toiminnassa seitsemän vuotta, ja pikkiriikkisessä liiketilassa on vuosien varrella järjestetty monenlaisia kirjallisia tapahtumia. Kaupan sisustus on persoonallinen ja kaunis, monien yksityiskohtien elävöittämä. Kirjavalikoima vaikuttaa myös monipuoliselta ja hintataso äkkivilkaisulta hyvältä.

 

 

Omituiset opukset 3 

Antikvariaatti Omituiset opukset houkuttelee tekemään löytöjä

 

Puutorin kupeessa, osoitteessa Sibeliuksenkatu 7, sijaitsee nykyään Leea Korhosen omistama veikeä ja tunnelmallinen antikvariaatti Omituiset opukset. Kaksikymmentä vuotta toiminut liike on osallistunut myös ravintolapäiviin omalla pop-up-ravintolallaan, jota varten kirjat raivataan hetkeksi myyntitiskiltä. Seuraavan kerran näin tapahtuu 17.8. Myös yleisöluentoja on järjestetty kirjahyllyjen ja -pinojen täyttämässä liikkeessä.

 

Omituiset opukset osallistuu Puutorin kirjatapahtumiin heinäkuussa. Booktori-tapahtuma valtaa Puutorin perjantaista lauantaihin 11.–12.7., ja heti perään sunnuntaina 13.7. on Kovan rahan kirjapäivä samassa paikassa. Lauantain ohjelmassa on kirjakojujen lisäksi muun muassa turkulaiskirjailija Reijo Mäen haastatteluperformanssi, jossa haastattelijana toimii Markku Heikkilä. Kovan rahan kirjapäivän ideana on myydä kirjoja muutamalla kolikolla eli varsin edullisesti.

 

 

Sammakon kirjakauppa 5

Sammakko myy muidenkin kustantamia teoksia

 

Puutorilta voi lähteä suuntaamaan kohti Aurajokea ja vaikkapa poiketa upeassa Turun pääkirjastossa (Linnankatu 2). Matkanvarrelle osuu Kauppiaskatu 3:ssa sijaitseva Sammakon kirjakauppa, jossa kannattaa ehdottomasti käydä penkomassa runsaita ja mielenkiintoisia valikoimia. Tarjolla on myös vaihtoehtokirjallisuutta, mutta hyllyistä löytyy kyllä tavallisempaankin makuun sopivaa luettavaa kilpailukykyisin hinnoin. Sisäpihan puolelle ulottuva hieman sokkeloinen ja viihtyisä myymälätila on käytetty tarkasti, ja joka pinnalla tuntuu olevan kirjoja.

 

 

Turun kirjakahvila 3

 

Kahvia, kirjoja ja kulttuuria Turun kirjakahvilassa

 

Turun kirjakahvila on voittoa tavoittelematon osuuskunta, joka sijoittaa tuottonsa kulttuuritoimintaan, kuten konserttien ja taidenäyttelyiden järjestämiseen. Vapaaehtoisvoimin toimiva kahvila sijaitsee Vanhan suurtorin kupeessa Brinkkalan talon sisäpihalla (osoite Vanha suurtori 3). Perille löytääkseen on uskallettava sukeltaa Brinkkalan talon parvekkeen alta kaariholvin läpi. Samaiselta parvekkeelta julistetaan joulurauha, joten sen tunnistaa helposti.

Kirjakahvilassa on nimensä mukaisesti tarjolla kahvia ja kirjoja. Kahviotuotteet ovat vegaanisia ja kirjat lähinnä mielenkiintoista vaihtoehto-osastoa. Kaikki tuotteet on hinnoiteltu asiakasystävällisesti. Kirjakahvilassa on myös kirjastohuone, jossa voi lueskella lehtiä ja kirjoja, sekä divariosasto. Tunnelma on rento.

 

Teksti ja kuvat: Kirsi Hietanen / Lukulamppu.fi
Artikkeli  on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Kerro oma kirjallinen Turku-vinkkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.