keith_stuart_poikani_sam

Keith Stuart: Poikani Sam

Viikon kirjamme on kirjailija Keith Stuartin Poikani Sam. Teos kertoo autistisesta pojasta hänen isänsä näkökulmasta ja pohjautuu osin Stuartin omiin kokemuksiin. Kirja on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

Keith Stuartin romaanin Poikani Sam minäkertoja on Alex, 8-vuotiaan Samin isä. Sam on ollut pienestä saakka erilainen kuin muut lapset ja saanut sittemmin diagnoosin autismikirjosta. Alexista on tuntunut, ettei hän saa mitään kontaktia lapseensa eikä ymmärrä, millaisessa maailmassa tämä elää. Yhteys lapseen on koetuksella siksikin, että Alex on eron partaalla Samin äidin kanssa ja asuu ystävänsä nurkissa.

Yllättäen käänteentekeväksi asiaksi niin Samille kuin hänen vanhemmilleen muodostuu pelikonsoli ja erityisesti sillä pelattava Minecraft-peli. Pelimaailmassa isä ja poika oppivat ymmärtämään sekä itseään että toisiaan. Nopealukuinen ja osin humoristinenkin teos kannustaa vaikeiden perhesuhteiden keskeillä eläviä keskittymään itsesäälin sijasta siihen, että aina kannattaa yrittää, aina on toivoa.

Stuart on ammatiltaan pelitoimittaja, hän kirjoittaa muun muassa Guardianiin. Guardianin haastattelussa Stuart kertoo kirjastaan, omasta kokemuksestaan autistipojan isänä ja siitä, miten Minecraft on auttanut autisteja oikeassakin elämässä. Ote artikkelista: ”Minecraft has fostered a whole subculture among autistic people, because it opens up the possibility of a kind of social interaction free of the mysterious nuances and distractions of the real world.” Lue koko artikkeli.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Keith Stuartin Poikani Sam (A Boy Made of Blocks, Bazar 2017, suom. Marja Luoma) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 21,50 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 14,90 € 15.10.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 26,30 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.