keijo_tahkokallio_uskalla_olla_lapsellesi_aikuinen

Keijo Tahkokallio: Uskalla olla lapsellesi aikuinen

Viikon äänikirjamme on psykologi Keijo Tahkokallion uutuus Uskalla olla lapsellesi aikuinen – Kuinka kasvatat lapsistasi onnellisia ja tasapainoisia.  Rajojen asettamisesta ja merkityksestä kertova tietokirja on saatavana myös e-kirjana ja painettuna. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta.

”Lapset syntyvät aina samanlaisina, ja heidän kehityksensä noudattavat samoja lainalaisuuksia ajasta ja ympäristöstä riippumatta. Vanhempien tehtävä on opastaa lasta selviytymään mahdollisimman hyvin siinä ympäristössä, mihin hän on sattunut syntymään.” (kirjan alusta)

Keijo Tahkokallion Uskalla olla lapsellesi aikuinen kyseenalaistaa nk. neuvottelevan kasvatuksen, jossa lapselle annetaan liian nuorena liikaa päätäntävaltaa omista ja perheensä asioista. Ylen haastattelussa Tahkokallio kiteyttää ongelman:

– Aikuisten tulee päättää tärkeistä asioista, he asettavat raamit. Se, mikä jää raamien ulkopuolelle, pitää taas olla vapaata. Nämä puolet on pidettävä erillään. Reunaehdoilla rajataan lapsen vapausalue, ne tarjoavat raamit elämälle.

Samassa haastattelussa – ja kirjassaan –Tahkokallio kertoo, miten aikuisen tulisi puhutella lasta. Esimerkiksi kohteliaana pidetty verbin konditionaalimuoto voi kääntyä itseään vastaan. Silti lapsellekin pitää olla kohtelias ja lasta pitää kunnioittaa. Tahkokallio antaa esimerkin:

– Käskymuodon eli imperatiivin oikea käyttö voi olla kuitenkin aivan kohteliasta ja lasta kunnioittavaa: ”käykää pöytään, olkaa hyvä”.

Lue koko haastattelu.

Keijo Tahkokallio käyttää kirjassaan käytännön esimerkkejä, mutta viittaaa myös useisiin tutkimustuloksiin. Hän sanoo kirjan esipuheessa: ”Kaikki kirjani ovat perustuneet yhtäältä tutkittuun tietoon ja toisaalta käytännön kokemuksiin. En usko yhteenkään teoriaan tai tutkimustietoon, joka ei toimi käytännössä. ” Hän kertoo uuden teoksen eroavan aiemmista kirjoistaan siinä, että tutkimus on kuitenkin aiempaa vankemmin mukana perustelemassa psykologin näkemyksiä ja ohjeita.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Keijo Tahkokallion Uskalla olla lapsellesi aikuinen – Kuinka kasvatat lapsistasi onnellisia ja tasapainoisia (Minerva 2018) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 8 t 46 min, lukija on Aku LaitinenTutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksettaElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 23,70 € Lukulampun kaupassa. Lukulampun kaupassa on myynnissä myös e-kirja hintaan 21,40 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.