kazuo_ishiguro_pitkan_paivan_ilta

Kazuo Ishiguro: Pitkän päivän ilta

Viikon äänikirjamme on kirjallisuuden nobelistin Kazuo Ishiguron Pitkän päivän ilta. Teos on saatavana äänikirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku ilmaiseksi.

 

Kazuo Ishiguro on japanilaislähtöinen brittikirjailija. Ishiguron kirjoja on käännetty yli 30 kielelle, ja niistä on tehty myös filmatisointeja. Ishiguro sai Nobelin-palkinnon vuonna 2017.

Pitkän päivän ilta -romaani sijoittuu vuoteen 1956 ja Länsi-Englantiin. Sen päähenkilö on jo ikääntyvä hovimestari Stevens, ja kirja kertoo hänen lomamatkastaan ja etenkin muistoista ja ajatuksista sen aikana. Vähitellen teoksesta kasvaa tarkkanäköinen kuvaus englantilaisen yläluokan elämästä ja myös haikea rakkaustarina.

Maailman kirjat -sivuston arviossa keskitytään kirjan vähäeleiseen tyyliin ja siihen, mitä kaikkea se voi kuvastaa: ”Suuri kauneus, vähäeleinen meren pinta joka antaa aavistaa syvyyden turbulenssit, voidaan nykyään nähdä myös traumana. Hovimestarin kokema “greatness” ja eleetön ylevä tyyli antaa mahdollisuuden lähestyä elämättä jääneen elämän kysymystä aivan toisin kuin pelkkänä pelkuruuden kuvana.” Lue koko kirjoitus.

Luetut, lukemattomat -blogissa lukukokemusta luonnehditaan lähes täydelliseksi: ”Kirjan haikea tunnelma rauhoittaa mielen. Pitkän päivän ilta tekee hyvää myös esittämällä tärkeitä kysymyksiä moraalisista valinnoista ja ihmisen vastuusta. Ishiguron kirja oli lukukokemuksena minulle lähes täydellinen, se tarjosi ravintoa niin järjelle kuin tunteellekin.” Lue koko bloggaus.

Tutustu Kazuo Ishiguron esittelyyn Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki
Kuuntele äänikirjan alku

Kazuo Ishiguron Pitkän päivän ilta (The Remains of the Day, 1989, äänikirja ja uusintapainos 2017, Tammi, suom. Helene Bützow) on saatavana äänikirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 21,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 9,90 € 28.2.2018 saakka. Äänikirjan pituus on 8 h 43 min, lukija on Jukka Pitkänen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta. Äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 22,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.