katja_kettu_rose_on_poissa

Katja Kettu: Rose on poissa

Viikon kirjamme on Katja Ketun Finlandia-ehdokasromaani Rose on poissa. Mielenkiintoinen teos on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku tai kuuntele äänikirjan alku veloituksetta.

”Tämä on minun tunnustukseni sinulle, Jim Harmaaturkki. Selontekoni siitä, mitä tapahtui äitini kotireservaatissa Nahgahchiwanongissa, Fond du Lacissa kesällä 2018 ja neljäkymmentäviisi vuotta aiemmin.” (teoksen alusta)

Katja Ketun Rose on poissa on rakkaustarina, mysteeriromaani ja historiallinen katsaus fintiaanien, puoliksi suomalaisten ja puoliksi intiaanien, historiaan ja elämään.

Kirja alkaa, kun suomalainen Ettu herää reservaatissa Minnesotassa ja huomaa, että rakas Rose on poissa. Selviää että Etulta on kadoksissa 35 vuotta. Mihin seudun intiaanitytöt katoavat, ja miksei tapauksia selvitetä?

Rose on poissa on vuoden 2018 Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas. Helsingin Sanomien Jukka Petäjä kirjoittaa teoksesta: ”Ei voi kuin ihailla. Tykitys alkaa heti alusta ja loppuu vasta, kun kirjan laskee käsistään. Katja Ketun käsissä maaginen noitarumpu soi isosti ja kovaa.” Petäjä löytää Ketun romaanista monia teemoja mytologista naiseuteen ja toiseuteen ja ennustaa kirjalle pitkää ikää. Lue koko arvio. ”Rose on poissa -romaanissa Kettu on fokusoidumpi ja osuvampi kuin koskaan”, toteaa taas puolestaan Kalevan Heidi Lakkala. Hän kiteyttää: ”Katja Ketun ilmaisuvoimainen, verevä ja lappilaisista juurista ammentava kieli lumoaa ja viettelee. Myös trillerien ja dekkarien ystävät nauttivat sekä juonesta että kielestä.” Lue koko arvio.

Lue Lukulampussa aiemmin ilmestynyt artikkeli Katja Kettu: Historiaa kirjoittavat voittajat.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Katja Ketun Rose on poissa (WSOY 2018) on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 17,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 14,90 € 2.12.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.

Äänikirjan hinta on 21,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 16,90 € 2.12.2018 saakka. Kirjan pituus on 8 t 26 min, lukija on Eija Ahvo. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 28,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.