yarn-2565067_1280

Käsitöitä ja askartelua: Katso kierrätyskirjavinkit

Syksyiset illat kutsuvat kädentaitojen pariin. Kokeile rohkeasti uutta – saatat huomata, ettei neulominen olekaan vaikeaa tai että osaat suunnitella ja luoda koriste- ja hyötyesineitä kotiin. Valitsimme suosikkimme Kierrätyskeskuksen kierrätyskirjateemasta.

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.*

 

otavan_suuri_ompelukirja

Neulo, virkkaa ja ompele

Miten päästä käsitöissä alkuun tai saada vauhtia harrastukseen? Etsimällä ideoita ja opettelemalla uutta kirjojen avulla.

Otavan suuri ompelukirja on ajaton perusteos, jonka kuvitettuja ohjeita on helppo seurata.

neulo_virkkaa_ja_kirjo_ekolangasta

Neulo, virkkaa ja kirjo ekolangasta kehottaa Sanna Vatasen teos. Noin 40 ohjeen joukossa on vaihtoehtoja eri tyyleihin ja niin aloittelijoille kuin kokeneillekin käsitöiden tekijöille.

Jonna Hietalan Kerällä sisältää 45 ohjetta, joilla loihdit uutta kotiin ja vaatekaappiin.

keralla

 

Tutustu myös teokseen Juju – erilainen lastenvaatekirja. Siinä Mari Savio ja Kati Rapia opastavat, miten kierrätyskankaista, kuten lakanoista, voi tehdä lastenvaatteita. Mukana on 50 kaavaa!

eilispaivan_aarteet

Sisusta tuunaamalla ja askartelemalla

 

Myös Sarah Mooren kirja Eilispäivän aarteet ammentaa kierrätysajatuksesta. Se kehottaa koluamaan omat ja mummolan kaapit ja tuunaamaan löydöistä aarteita. Kirjassa on yli 50 vintage-henkistä ideaa.

Annie Sloanin ja Kate Gwynnin Koristemaalarin käsikirjasta voit opetella entisöintitaitoja tai saada uusia kunnostusideoita. Kirjan ohjeet vaativat hieman viitseliäisyyttä, mutta monipuolisuudessaan teos sopii monenlaisille sisustajille ja kodinkunnostajille.

itse_tehdyt_kortit

Lynda Wattsin Itse tehdyt kortit on niin ikään ajaton ja monipuolinen perusteos korttiaskartelusta.

Lapsuusajan aarteet sisältää ideoita ja ohjeita, joilla teet itse leluja. Vielä ehtii hyvin jouluksi!

lapsuusajan_aarteet

Emma Hardyn kirja on suunnattu nimenomaan lapsille. Ekoaskartelua lapsille ohjaa luovuuteen ja helposti saatavien, usein ilmaisien, askartelumateriaalien käyttöön. Anna kirja lapselle yhteisen askarteluhetken kera.

 

ekoaskartelua_lapsille

Kestävän kehityksen askartelua ja asumista Nihtisillassa

Kädentaitojen ystäville vinkkaamme vielä, että Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Nihtisillan myymälässä on nyt esillä kestävän kehityksen nukkekoti. Kierrätysnukkekoti havainnollistaa, miten eri materiaaleja ja esineitä voi hyödyntää askartelussa ja millaista tulevaisuuden asuminen on. Lue lisää kierrätysnukkiksesta täällä.

Kaikissa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen myymälöissä on omat osastot askartelu- ja kädentaitomateriaaleille. Lue lisää tuotevalikoimasta ja kierrätysaskartelusta. Kierrätyskeskuksen askarteluohjeissa on vinkkejä myös siitä, miten kirjoja voi käyttää askarteluun.

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat: artikkelin pääkuva Pixabay, kirjojen kansikuvat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lisää kirjoja löydät Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta.
Jos verkkokaupasta tilatut kirjat noudetaan Kierrätyskeskuksen myymälästä, tilaukseen ei tule toimituskuluja. Katso verkkokaupan toimitusehdot.

Kuukauden kirjateema näkyy myös kaikissa Kierrätyskeskuksissa. Kuukauden kirjat ovat kassojen lähettyvillä.

 sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.