kari_hotakainen_tuntematon_kimi_raikkonen

Kari Hotakainen: Tuntematon Kimi Räikkönen

Viikon äänikirjamme on Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta. Teos on saatavana myös e-kirjana ja painettuna.

>Tämä kirja on kirjoitettu ulkopuolisen silmin. Muita silmiä ei taida olla olemassakaan. Tämä ei ole elämäkerta, ei voisikaan olla, koska päähenkilö on elämänsä puolessavälissä. Tämä on kertomus autourheilijasta, josta olisi voinut tulla autonasentaja. Ei tullut, tuli maailmankuulu. Nopeasti ja onnekkaasti. Isänsä, äitinsä ja itsensä ansiosta. Hän halusi vain ajaa autoa mahdollisimman kovaa. Suurin osa sellaisista ihmisistä jää tuntemattomiksi. Hänkin olisi halunnut jäädä. Nyt se on liian myöhäistä. (teoksen alusta)

Kukapa ei olisi viime päivinä huomannut, että Kari Hotakaisen Kimi Räikkösestä  kirjoittama elämäkerta on ilmestynyt? Tunnettu kirjailija kirjoittaa tunnetusta formulatähdestä. Vai tunnemmeko Kimi Räikköstä kuitenkaan? Tuntematon Kimi Räikkönen on avoin ja rehellinen teos, joka kertoo uutta Räikkösen faneille ja tarjoaa luettavaa niillekin, joita formulakilpailut eivät niin kiinnosta.

Tuntematon Kimi Räikkönen kertoo Räikkösen elämäntarinan. Räikkösen lisäksi ääneen pääsevät hänen läheisensä, sekä perheenjäsenet että ystävät.

Ylen haastattelussa Hotakainen kertoo, että ajatus kirjasta oli hänen omansa. Kirjan kirjoittaminen muutti väliaikaisesti kirjailijan elämän. Ote Ylen artikkelista:

Hän sai aloittaa puhtaalta pöydältä perehtymällä lajiin, josta ei tiennyt mitään. Alkusyksy kului taustatietojen hankkimisessa, sitten alkoi matkustelu. Hotakainen reissasi kirjan tiimoilta Malesiaan, Barcelonaan ja useita kertoja Sveitsiin, missä Kimi Räikkönen asuu perheineen.

– Kulunut vuosi on tähänastisen kirjailijaurani oudoin ja surrealistisin.

Lue koko artikkeli. Talouselämä kirjoittaa, miten suuret odotukset tälle kirjalle on. Teoksen ennakkotilaus oli 50 000 kappaletta, ja käännösoikeudet on myyty kymmeneen maahan. Lue koko artikkeli.

Mutta mikä on teoksen kirjallinen anti? Ilta-Sanomat esittelee kirjaa ja arvioi: ”Hotakainen on onnistunut laatimaan kirjan, jota on nautinnollista lukea ja joka tarjoaa runsaasti uutta tietoa ihaillun formulasankarin elämästä lapsena koetuista sairauksista lähtien. Suvereniteetin syntymisen seuraaminen on kiehtovaa, sen kuvaamisessa tekijä onnistuu loistavasti.” Lue koko artikkeli.  Myös Jokken kirjanurkka -bloggarin mielestä kirja on onnistunut: ” – – tämä on tolkullinen, puhutaan jonkin verran kisoista, paalutetaan lapsuuden valintoja, ilmenee uran alku, mutta ei kehuta itseä ja haukuta muita. Tämä sopii myös sellaisille, jotka eivät ehdi lukea kirjaa kerralla loppuun, vaan siellä on tunnettuja kohtia ja lopussa on tilastot, ja tokaisut, ja kuvakavalkadi on aivan upea.” Lue koko blogiarvio.

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala 2018) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna.

Äänikirja on myynnissä yksinoikeudella Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 5 t 45 min, lukija on Aku Laitinen. Äänikirjan hinta on 21,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa ja myös se on myynnissä yksinoikeudella Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Poikkeuksellisesti myös Elisa Kirja myy painettua teosta. Sen hinta on 26,90 € . Tutustu ja osta täälläElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Lukulampun kaupassa painetun teoksen hinta on 29,90 €. Tutustu ja osta täälläLukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.