kai-nieminen-kalevala-nyt

Kai Nieminen: Kalevala. Nyt

Oletko aina halunnut tutustua Kalevalaan, mutta runomuotoisen teoksen lukemiskynnys on tuntunut korkealta? Kai Niemisen Kalevala. Nyt tarjoaa helpon lähestymistavan Kalevalaan.

 

Runoilija Kai Nieminen kirjoitti Kalevalan nykysuomalaiselle sopivaksi. Teos julkaistiin alun perin nimellä Kalevala. 1999. Uusi Kalevala. Nyt on uudistettu laitos teoksesta.

 

Tutustu kirjaan

”Nieminen aukaisee kärsimättömälle nykylukijalle raskaan ja paikoin käsittämättömän Kalevalan vauhdikkaiden tarinoiden ketjuksi. – – Kieli muuttuu läpinäkyväksi, sillä vanhahtavat sanonnat on käännetty nykysuomeksi ja runsauden tilalla on selkeys.” —– Keskisuomalainen

”Kuin romaani: helppo lukea, helppo kokea, helppo samaistua.” – Lukufiilis

Lauseiden vaihteleva rytmi lieventää toisista nykylukijoista ehkä raskaalta tuntuvaa Lönnrotin Kalevalaa. Katkelman sujuvuutta lisäävät lyhyehköjen lauseiden virtaa tasapainottavat pidemmät lauseet ”Ei uskaltanut Lemminkäinen käydä käsiksi satasilmäiseen käärmeeseen” ja ”Kuka sinut herätti heinän juuresta maan päälle matelemaan” Teksti soljuu, sen on kirjoittanut runoilija. — Tiina Kukkonen, Agricola

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue kirjan alku veloituksetta

Kai Nieminen Kalevala. Nyt (SKS 2013) on saatavana e-kirjana ja tilattavissa painettuna, pehmeäkantisena teoksena.

E-kirjan hinta Elisa Kirjassa on 4,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksettaElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Pehmeäkantisen teoksen hinta on 8,60 €. Tutustu ja osta täälläToimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.