Kaari Utrio Paperiprinssi

Kaari Utrio: Paperiprinssi

Kaari Utrion uusin romaani Paperiprinssi on Lukulampun viikon kirja. Romaani on voitttanut Elisa Kirjan vuoden 2015 lukijaäänestyksen sarjassa Vuoden viihdekirja. Tutustu teokseen ja lue lukunäyte. Paperiprinssi on saatava paitsi e-kirjana myös painettuna, kovakantisena teoksena.

 

Romantiikkaa, juonittelua ja yksityiskohtaista, uskottavaa ajankuvausta

 

Raajarikko merikapteeni ja tutkimusmatkailija Sebastian Ross palaa kotiseudulleen Suurkosken paperiruukille. Kotikartano ei houkuttele, eikä varsinkaan ruukki, josta Sebastian karkasi jo poikasena. Virkaheiton luutnantin tyttärelle Wilhelmine Falkenstenille Suurkosken ruukki tarkoittaa kotia. Wilhelmine, pitkä neiti, kohtaa ruukilla miehen ison ja rohjon kuin karhu, eikä mikään ole kuin ennen. Kun Wilhelmine menettää kaiken, hän joutuu Helsinkiin ylimyssukulaisten outoon taloon, vieraitten ihmisten määräiltäväksi. Kun kaikki sortuu, hänen täytyy joko sopeutua köyhäksi sukulaiseksi tai kapinoida.

 

Kaari Utrion Paperiprinssin teoskuvaus kertoo, että tässäkin hänen teoksessaan on sitä, mistä hän on kuuluisa: tarkkaa historiallista kuvausta ja otolliset lähtökohdat ihmissuhdekoukeroille ja romantiikalle. Kaari Utrio, koulutukseltaan historian maisteri, kertoo kirjailijakotisivuillaan rakastaneensa aina tarinoita: ”Olen lapsesta asti rakastanut tarinointia, ja valitsin tarinan kertomisen elämäntyökseni. Päivääkään en ole valintaani katunut. Taidan olla synnynnäinen tarinankertoja, samanlainen kuin ne muinaiset runonlaulajat, jotka viihdyttivät tovereitaan leirinuotion äärellä.”

Helsingin Sanomien arviossa Helena Ruuska kiittää Utriota ”viihdyttävästä lukupaketista” ja määrittelee hänet yhä voittamattomaksi viihdekuningattareksi: ”Kaari Utrion jalanjäljissä on moni historiallisen romaanin taitaja lähtenyt kulkemaan, mutta jälleen kerran lajin grand old lady näyttää, miten kirjoitetaan koukuttavaa viihdettä.”

Turun Sanomien niin ikään kiittävässä arviossa Paperiprinssiä luonnehditaan ”takuuvarmaksi epookkitarinaksi”. Kriitikko Erkki Kanerva löytää teoksesta myös empatiaa heikoimpia kohtaan sekä naisasian puolesta puhumista: ”Kaari Utrion tuotannossa toistuvat tietyt teemat, mutta silti häntä ei pidä luonnehtia saarnaajaksi. Kirjailija asettuu alistettujen puolelle, mutta tekee sen lukijansa ymmärrykseen luottaen. Neiti Wilhelmine käyttäytyy kuten kuka hyvänsä nainen tekisi vuosisata tai kaksi myöhemmin, mutta omaan aikakauteensa sijoitettuna hänen arvomaailmansa on lähinnä hämmentävä. Muutosta miettien kirjaa on ilo lukea.”

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue kirjan alku

 

Kaari Utrion Paperiprinssi (Amanita 2015) on saatavana kovakantisena, painettuna teoksena sekä e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on Lukulampun kaupassa 27,20 €. Tutustu ja osta täälläToimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 9,90 € 20.1.2016 asti, e-kirjan normaalihinta on 19,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea veloituksetta kirjan alunE-kirjankin voi antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Tutustu Elisa Kirjan lukijoiden valitsemiin vuoden parhaisiin kirjoihin täällä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.