jyrki_heino_kelmit

Jyrki Heino: Kelmit

Viikon kirjamme on Jyrki Heinon historiallinen dekkari Kelmit. Kolmas luutnantti Carl Wennehielmiestä kertova kirja sijoittuu Turkuun vuonna 1800 ja on saaatavana painettuna sekä e-kirjana. Tutustu teokseen ja lue e-kirjan alku!

 

Jyrki Heinon teokset kuvaavat kustavilaisen ajan yhteiskuntaa ja politiikkaa asiantuntevasti ja tarkasti. Dekkarit ovat myös juonenkäänteissään uskottavia ja päähenkilöt aivan sympaattisia. Luutnantti Carl Wennehielm, kaupunginviskaali Appengren ja emännöitsijä, mamselli Mannelin löysivät ystävänsä heti Heinon ensimmäisen teoksen, Kellarin, ilmestyttyä.

Kelmit-teoksessa luutnantti Carl Wennehielmiä on kohdannut suuri menetys, ja ystävät ovat passittaneet kelpo luutnantin lepuuttamaan hermojaan Naantaliin, jonne on kokoontunut varsin kirjava joukko prunninjuojia nauttimaan terveyttävää lähdevettä. Seurueen jäsenien toimien rehellisyys ja päämäärät alkavat herättää Wennehielmissä epäilyjä, ja lopulta kuolema katkaisee säätyläisten sivistyneen seuraelämän. Samoihin aikoihin Turussa sattuu toinen ikävä kuolemantapaus: kirjankuvittaja kuolee tapaturmaisesti ja huolimaton piika saa syyn niskaansa. Kaupunginviskaali Appengren käy tapahtumapaikalla ja päättelee, että syy ei voi olla piian… Mutta liittyvätkö kaksi kuolemantapausta toisiinsa?

Raijan kirjareppu -blogissa kiitetään Heinon kerrontaa: ”Kelmeissä on juuri sopivassa suhteessa rikosjuonta ja ajankuvaa. Vanha Turku elintapoineen, asukkaineen ja ympäristöineen esittäytyy uskottavana ja elävänä. Turkulaiset varmasti nauttivat tarinan miljöistä aivan erityisesti, mutta hyvin niissä viihtyy ulkopaikkakuntalainenkin.” Lue koko blogiarvio.

Kelmit-kirjaa on kehuttu myös Kansan Uutisten vuoden 2016 dekkarikoosteessa: ”Jyrki Heino ei petä kolmannessa romaanissaankaan. Kelmit sisältää todella monimutkaisen mysteerin, jollaisen kehittelyyn en ole aiemmin tämän 1,5-vuotisen raatilaisuuden aikana törmännyt, en myöskään käännöskirjoissa. Niin paljon olen käännösdekkareita lukenut, että Kelmit on todella virkistävä poikkeus pohjoismaisessakin mitassa.” Lue artikkeli.

Jyrki Heinosta löytyy tietoa muun muassa Wikipediasta.  Lue myös Lukulampussa ilmestynyt artikkeli Mitä luet, Jyrki Heino? 

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

 

Jyrki Heinon Kelmit (Schildts & Söderströms 2016) on saatavana painettuna sekä e-kirjana.

Painetun kirjan hinta on 26,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 27,90 € Elisa Kirjassa; e-kirja on saatavana hintaan 6,90 € 28.2.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.  E-kirjoja voi ostaa itselle tai lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.